Dobre igre ne prolaze neopaženo: Porasla cijena Anela Ahmedhodžića

Zmaj na cijeni

Dobre igre ne prolaze neopaženo: Porasla cijena Anela Ahmedhodžića

Eldar Ganibegović

Bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić iza sebe ima sjajnu sezonu.

On i njegov Malmo ponovo su prvaci Švedske, a nastupili su i u grupnoj fazi Lige prvaka.

Jedina mrlja ove godine su mu kvalifikacije za SP s reprezentacijom BiH, gdje naši Zmajevi nisu uspjeli izboriti ni baraž.

Ipak, on je i tu bio jedna od svijetlih tački, a postigao je i prvijenac za reprezentaciju.

Da njegove igre nisu prošle ispod radara pokazao je i Transfermarkt koji mu je danas povisio cijenu za jedan milion eura.

Umjesto dosadašnjih šest, bh. defanzivac prema ovom portalu košta sedam miliona evropskih novčanica.

Ahmehdodžić je ove sezone za Malmo odigrao 37 utakmica, od čeka 25 u ligi i 12u Ligi prvaka (kvalifikacije i grupna faza), a bio je i strijelac jednog gola.

Očekuje se da u januaru napusti klub i okuša se u zahtjevnijoj ligi, a spominju se engleska Premier liga i italijanska Serie A.

Kao favorit za njegovo dovođenje istakao se Brentford, a Ahmedhodžić je nedavno izjavio da je njegova želja svakako Premier liga, te Manchester City za koji navija od djetinjstva kada je dres ovog kluba nosio Edin Džeko.

Top Komentari

azz33333
A samo 14 golova primio njegov malmo u grupnoj fazi lp
1 9
Tas14
Zasluzuje cijenu od 15 mil €
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi