Završeno je januarsko transfer "ludilo" - Barcelona najveći gubitnik, Lingaard šokirao sve!
FOTO: Twitter

Rekapitulacija posljednjeg dana januarskog prijelaznog roka

Završeno je januarsko transfer "ludilo" - Barcelona najveći gubitnik, Lingaard šokirao sve!

Esmer Oštraković

Završen je posljednji dan januarskog prijelaznog roka koji nije donio neko posebno "ludilo" kojem se inače svi radujemo u ovo doba godine.

Klubovi jesu bili aktivni, ali nije se desila niti jedna "bomba", te su poslovi većinom završavani sasvim mirno.

Najveći gubitnik januarskog prijelaznog roka je ekipa Barcelone, ali o tome ćemo nešto kasnije.

Jutro je krenulo mirno, a prvi potvrđen transfer bio je onaj bivšeg igrača Evertona Yerryja Mine koji je Fiorentinu zamijenio Cagliarijem.

Nedugo nakon toga svoj posljednji transfer ovog januara završila je i uprava Bayerna. Španski fudbaler Bryan Zaragoza je doputovao u Bayern i pridružio se svojoj novoj ekipi.

Ekipa Stuttgarta napravila je jako dobar posao jer su iz redova Brightona doveli Mahmoouda Dahouda.

Oglasi

Tinejdžer za kojeg se borilo pola Evrope, Luka Vušković, otišao je na posudbu u poljski Radomiak.

Dok smo svi čekali potvrdu transfera Nardina Mulahusejnovića u Žalgiris desio se veliki obrat. Naime, čelnicima kluba su iz litvanski Vlade savjetovali da ne potpisuju ugovor sa igračem koji je svojevremeno igrao u Rusiji, koja je izvršila agresiju na Ukrajinu.

Zanimljivo je da je Andrea Belotti također odlučio da promjeni sredinu i napustio je Romu. On svoju karijeru nastavlja u Fiorentini.

Jedan od transfera koji se trebao desiti danas bio je prelazak Amara Dedića iz RB Salzburga u Romu. Ipak, dogovor je propao jer Roma nije bila spremna posljednjeg dana januara platiti 18 miliona eura za reprezentativca Bosne i Hercegovine.

Petar Musa dres Benfice zamijenio je dresom Dallasa. U dresu portugalskog velikaan je odigrao 66 utakmica i postigao 17 golova. Nije poznato koliko je američki tim platio odštetu, ali je iz Lisabona rečeno da se radi o trajnom transferu.

Oglasi

Strahinji Pavloviću propao je transfer u Brighton, a naknadno su austrijski mediji otkrili da mu se to nije mnogo dopalo. On je zbog svega odlučio da "tuče" svoje saigrače na treningu i na kraju je suspendovan.

Napadač Chelseaja Armando Broja pridružio se Fulhamu u koji dolazi iz Chelseaja i na posudbu do kraja sezone. Posudba će Fulham koštati četiri miliona funti.

Veliki posao koji je uprava Lazija htjela napraviti dovođenjem Ryana Kenta propao je nekoliko sati prije kraja prijelaznog roka.

Holgate je stigao iz Evertona na posudbu kod Anela Ahmedhodžića u Sheffield United. Holgate se nije naigrao u Southamptonu i to je glavni razlog zbog kojeg je njegova posudba iz Evertona prekinuta ovog januara.

Dosadašnji štoper Nottingham Foresta Orel Mangala u posljednjim satima prijelaznog roka kompletirao je transfer u Francusku. Zanimljivo je da će Lyon njegovu posudbu platiti čak 10 miliona eura, a na kraju sezone ga mogu otkupiti za 15 miliona eura.

Lingaard je napravio najveće iznenađenje januarskog prijelaznog roka i odlučio je da ode u Seoul u Južnoj Koreji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Glavna priča dana jeste potez velikog talenta Lucasa Bergvalla koji je sat vremena prije zatvaranja prijelaznog roka "ispalio" Barcelonu. On je odlučio da potpiše za Tottenham i sutra će biti zvanično predstavljen kao novi igrač kluba iz Engleske.

Posljednji transfer koji se desio ovog januara jeste dolazak Avile u ekipu Betisa. Sam igrač je forsirao transfer u Betis, a na kraju je sve završeno za 4 miliona eura.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi