Kad zvijer proradi - Barcino čudo pokazalo zašto ga porede s velikim Ronaldom
Foto - EPA

Vitor Roque junak Katalonaca

Kad zvijer proradi - Barcino čudo pokazalo zašto ga porede s velikim Ronaldom

Midhat Šljivak

Barcelona je u 20. kolu La Lige dočekala Osasunu i slavila je pobjedu s minimalnih 1:0. Junak je mladi Brazilac Vitor Roque koji je postigao svoj prvi gol u dresu katalonskog kluba.

Osasuna je, očekivano, bila veoma težak zalogaj za Barcelonu u večerašnjem duelu 20. kola španske La Lige. Međutim, Katalonci su na kraju zasluženo slavili pobjedu i upisali su tri boda.

Nije dobro počelo za Barcu. Već nakon sedam minuta igre Ferran Torres je uplakan u suzama završio meč, a umjesto njega je ušao Fermin Lopez.

Barca je na sve načine pokušavala doći do gola. Nije ih išlo, promašaji su se redali i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Ključni detalj u ovom susretu se desio u 62. minuti. Xavi je odlučio povući Fermina s terena i u igru uvesti 18-godišnjeg Brazilca Vitora Roquea.

Oglasi

68 sekundi kasnije eksplozija oduševljenja domaćih navijača. Joao Cancelo ubacuje, a Tigrinho zabija za 1:0 i postiže svoj prvi gol u dresu Barcelone.

[twitter]https://twitter.com/hazfcb_/status/1752774627737076039[/twitter]

Brazilac je riješio meč u 67. minuti. Izborio je drugi žuti karton za Unai Garciju i tu je već bilo jasno da Osasuna ostaje bez bodova.

Tim iz Pamplone je međutim imao prijetnju prema golu Barce, nisu iskoristili svoju šansu, kao ni Barcelona svoje ina kraju je ostalo 1:0 za Barcelonu.

Ovom pobjedom Barca je došla do 47. boda na tabeli i trenutno zauzima treću poziciju na tabeli La Lige.

Osasuna je s druge strane na 12. poziciji s 26 osvojenih bodova, ali je još jednom pokazala da je veoma neugodna za sve timove iz vrha.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga 20. kolo:

Barcelona - Osasuna 1:0

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Barcino cudo su crveni kartoni, Negreira i pacovi poput Laporte...
2 4
user1676316460
covjek dao 1 zicer gol ko na tanjiro i vi posete zviher a ostalo nista posebno…pa jeste vi gledali trkmu il samo gol??… svasta koji amaterizam…cuj zvijer hahaha??
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti