Januzaj se ovog ljeta vraća u Premiership, ali ne u United?

Belgijanac ponovo mijenja klub?

Januzaj se ovog ljeta vraća u Premiership, ali ne u United?

Iako ima samo 23 godine, belgijski krilni fudbaler Adnan Januzaj u dosadašnjem dijelu karijere je promijenio mnogo klubova.

Nosio je dresoven Anderlechta, Manchester Uniteda, Borussije Dortmund, Sunderlanda i danas je član Real Sociedada.

Nakon solidne sezone u španskoj La Ligi gdje je na 28 utakmica postigao tri pogotka uz pet asistencija, za Januzajem ponovo vlada interes drugih klubova, a jedan od njih je Leicester.

Kako prenosi belgijski novinar Kristof Terreur, Lisice su najozbiljnije zainteresovane da angažuju ovog krilnog igrača, ali problem im može predstavljati činjenica što 'prvi pick' na njegov transfer ima Manchester United jer tako stoji u klauzuli prilikom skapljanja ugovora sa španskom ekipom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Januzaj je član Sociedada od prošlog ljeta, a redove španske ekipe pojačao je za cijenu od oko osam miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi