Maguire dobija ponude kakve do prije godinu dana nije mogao ni sanjati
Defanzivac očarao sve sjajnim nastupima (Foto: EPA)

Pred njim je veliki transfer

Maguire dobija ponude kakve do prije godinu dana nije mogao ni sanjati

M. Šljivak

Harry Maguire iza sebe ima zaista čudesnu sezonu.

Eksplodirao je u dresu Leicestera, postao je reprezentativac, a svojim nastupima je privukao veliku pažnju velikih klubova.

Za njegove usluge interes je ranije pokazao Liverpool, a u igru za njegovo dovođenje uključio se i Manchester United.

Menadžer Crvenih đavola Jose Mourinho traži defanzivna pojačanja. Maguirea vidi kao idealnog za svoj tim i pokušaće da ga dovede na Old Trafford.

Cijena neće biti mala. Leicester će navodno tražiti najmanje 50 miliona funti, ali s obzirom na to da je United jedan od najbogatijih timova svijeta, ova cifra vjerovatno neće predstavljati problem.

Ipak, konkurenciju će ekipi sa Teatra snova predstavljati Liverpool. Redsi također pokazuju interes, no Maguire je trenutno mnogo bliži Unitedu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Leicester će tako odraditi još jedan fantastičan posao kada su transferi u pitanju. Maguirea su doveli prošlog ljeta za samo 15 miliona eura, a prodaće ga za četiri puta više novca.

Maguire je u karijeri pored Leicestera i Hulla igrao još za Wigan i Sheffield United.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi