Januzaju je Van Gaal kriv za neuspjeh u Unitedu
Foto: EPA

Belgijanac otvorio dušu

Januzaju je Van Gaal kriv za neuspjeh u Unitedu

Belgijski fudbaler Adnan Januzaj za neuspjeh u Manchester Unitedu okrivio je tadašnjeg trenera Louisa van Gaala. 

Januzaj je u prošlosti na Old Traffordu predstavljan kao igrač koji bi mogao nadmašiti Ryana Giggsa, međutim svoj potencijal nije uspio iskoristiti, pa je poslije dvije neubjedljive sezone na posudbama završio u Real Sociedadu. 

Kao glavni razlog za to što nije uspio na Old Traffordu ovaj 22-godišnji ofanzivac je označio Louisa van Gaala. 

"Nisam imao slobodu kod Van Gaala. Nije bilo isto kao prije, sa njim smo igrali sporo", kazao je Januzaj za Daily Mail i potom nastavio:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Vidio sam da igrači više ne uživaju igrajući fudbal. Svi su vidjeli da nisam više onaj stari kod njega. Kada naporno radite da se dokažete, a onda ne dobijate šansu, to je jako teško za jednog mladog igrača", dodao je Januzaj. 

Manchester United je za Januzaja dobio deset miliona eura obeštećenja, a on će, prema ugovoru, plavo-bijeli dres nositi u narednih pet sezona. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti