Van Gaal o Unitedu: Uzeo sam im svaki novčić

"Nisu bili korektni"

Van Gaal o Unitedu: Uzeo sam im svaki novčić

Edmir Škorić

Holandski trener Louis van Gaal prokomentarisao je situaciju kada je napustio Manchester United.

Radosno su u Manchester Unitedu u to vrijeme primili vijest da je Louis van Gaal njihov novi menadžer, no ubrzo je ljubav prestala i Holanđanin je postao omražen u klubu zbog loših rezultata,

"Kao trener zasluživao sam povjerenje, a bila mi je stavljena omča oko vrata. Niko nije rekao ni rijeć u moju, i odbranu cijelog tima. Moja supruga je primijetila da se odnos čelnika kluba prema meni promijenio. Žene imaju intuiciju, ja to nisam vidio dugo", rekao je Van Gaal.

"Čim je Mourinho postao slobodan, počeli su svakodnevni natpisi po medijima kako United igra dosadno, kako naša igra ne liči ni na šta... Samo se pričalo o tome kada ću da odem", dodao je Van Gaal.

"Sve je moglo drugačije da se završi. Da su mi rekli da idem na kraju sezone, ali da ću do tada imati podršku... Tek na dan kada su mi rekli da idem, kazali su da dovode Mourinha, kao da ja to nisam znao. Da su bili korektni mogli bi da uštede moju godišnju platu. Ovako, uzeo sam im svaki peni", dodao je.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi