Fudbalski svijet danas je vidio savršene škarice: Zabio golčinu, pa mu aplaudirao cijeli stadion

Donio pobjedi Kolumbiji protiv Japana

Fudbalski svijet danas je vidio savršene škarice: Zabio golčinu, pa mu aplaudirao cijeli stadion

Endin Čaušević

Reprezentacija Kolumbije danas je u prijateljskoj utakmici pobijedila Japan sa 2:1, a meč u Osaki obilježio je spektakularan pogodak Rafaela Borrea koji je škaricama maestralno pogodio za pobjedu svoje selekcije.

S obzirom da ove selekcije ne igraju trenutno kvalifikacione utakmice iskoristili su priliku da reprezentativnu pauzu iskoriste za prijateljsku utakmicu.

Japan je fantastično otvorio utakmicu i već u trećoj minuti uspio je da povede sa 1:0. Morita je bio asistent, a gol za vodstvo domaće selekcije postigao je Mitoma.

Međutim, domaći navijači ni slutili tada nisu da će Kolumbijci uspjeti do kraja utakmice da dođu do preokreta i pobjede.

Gosti se u meč vraćaju u 33. minuti. Machado šalje sjajnu loptu za Durana koji je bez problema uspio da savlada golmana Japana i izjednači rezultat na 1:1.

Kolumbija je bila nešto bolja i u nastavku utakmice, a sredinom drugog poluvremena gosti su došli do potpunog preokreta.

Oglasi

U centru pažnje našao se napadač njemačkog Frankfurta, Rafael Borre, koji je u 61. minuti oduševio fudbalski svijet spektakularnim golom kojeg je zabio za 2:1.

Nakon jedne odbijene lopte Borre je izveo savršene škarice i zatresao je mrežu Japana za vodstvo svoje reprezentacije, ali izazvao i oduševljenje navijača na stadionu u Osaki koji su aplauzima nagradili Kolumbijca za ovaj potez.

Japan je do kraja utakmice pokušao na sve načine da barem izbjegne poraz i dođe do izjednačenja, ali je Kolumbija uspjela da zadrži prednost i na kraju slavi sa 2:1 u ovom prijateljskom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi