Kostarika iz jedinog šuta na utakmici postigla gol i zakomplikovala stvari u grupi

Japan se propisno ispromašivao

Kostarika iz jedinog šuta na utakmici postigla gol i zakomplikovala stvari u grupi

Esmer Oštraković

Utakmicu drugog kola grupne faze Svjetskog prvenstva odigrale su reprezentacije Japana i Kostarike, a pobjedu od 0:1 je ostvarila Kostarika.

Nakon veličanstvene pobjede protiv Njemačke, te teškog poraza Kostarike od Španije, selekcija Japana bila je favorit na ovom susretu.

Prvo poluvrijeme bilo je veoma loše, pomalo i dosadno, bez ijedne prave prilike na obje strane, što je više odgovaralo selekciji Kostarike.

U drugom poluvremenu Japan je krenuo agresivno, ali lopta jednostavno nije htjela u gol, a u nekim situacijama nisu imali sreće.

Nizale su se prilike pred golom Keylora Navasa, ali je sjajno branio ovaj fenomenalni golman i tako je čuvao svoj tim u igri.

Sve su to nogometaši Kostarike naplatili u 81. minuti kada su iz jedinog udarca koji su uputili na utakmici postigli gol.

Nakon greške odbrane Japana lopta je došla do Tejede koji je asistirao Fulleru, a ovaj na sjajan način matirao golmana Japana.

Do kraja utakmice Japan je imao još dvije fenomenalne šanse da dođe do poravnanja, ali je jako dobar na golu bio Navas, te je danas sačuvao svoju mrežu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Tako se sada pravi jako zanimljiva situacija u grupi E gdje večeras svoju utakmicu igraju Njemačka i Španija.

Ukoliko Njemačka pobijedi sve reprezentacije će imati po tri osvojena boda, ali u svakom slučaju će biti mnogo kalkulacija u ovoj grupi.

Top Komentari

BoSanica
Ne volim ekipe sto stoje sa 8 defenzivaca u svom sesestercu pogotovo kad jos pobjede Kosta rika i poljska treba izbaciti, to je ruzan fudbal
2 1
adnanski
Od Švaba niko sretniji...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi