Poznata su još dva učesnika Svjetskog prvenstva!

Plasirali se u Katar

Poznata su još dva učesnika Svjetskog prvenstva!

Admin Čaušević

Poznata su još dva učesnika Svjetskog prvenstva koje će se u na jesen održati u Kataru. 

Azija je dobila još dva predstavnika nakon što su se ranije na smotru najboljih reprezentacija svijeta plasirali Iran i Južna Koreja.

Na Mundijalu u Kataru će igrati Japan i Saudijska Arabija nakon što su Japanci u direktnom duelu pobijedili Australiju sa 0:2.

Australiji je trebala pobjeda da zadrži šanse da može direktno do Mundijala, ali je pokleknula u finišu. Sa dva gola u posljednjim minutama Kengure je potopio Mitoma.

Porazom Australije je profitirala Saudijska Arabija koja je tako osigurala jedno od prva dva mjesta u grupi koja vode direktno na na SP.

Kako sada stvari stoje Australci će u predbaraž gdje će igrati protiv trećeplasirane ekipe iz grupe 1 azijske zone.

Pobjednik azijskog predbaraža će u završnom play-offu igrati protiv petoplasirane ekipe kvalifikacija iz Južne Amerike.

Top Komentari

AFH1946
Japan je redovan učesnik još od 1998
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi