Japanac se vraća u Arsenal

Hannover neće otkupiti ugovor

Japanac se vraća u Arsenal

Iako još ima šansu sačuvati status bundesligaša, Hannover se izgleda polako miri sa sudbinom - selidbom u Cvajtu.

Tako je Hannover počeo vraćati igrače koje je doveo na posudbu, a koji mu nisu previše pomogli.

Jedan od njih je japanski napadač Takuma Asano. Asano je u Hannover stigao nakon dvije sezone u Stuttgartu, ali iako je ovaj 22-godišnjak već tri godine u Njemačkoj on je i dalje član Arsenala.

Tako ga je Arsenal nakon posudbe u Stuttgartu proslijedio u Hannover (uz naknadu od milion eura). U ugovor između Arsenala i Hannovera je bila uključena i otkupna klauzula za Asana, ali je njemački klub odlučio izbjeći njegovu kupovinu.

Asano je već isključen iz ekipe Hannovera za nastavak sezone, pa će se vratiti u Arsenal koji će odlučivati šta i kako sa Japancem ovog ljeta. Inače, Takuma Asano ima ugovor sa Topnicima do ljeta 2020. godine.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Japanski napadač se nije proslavio u Hannoveru. Odigrao je 13 mečeva u Bundesligi ove sezone i nije postigao niti jedan gol. U strijelce se uspio upisati tek u Kupu Njemačke.

Ista sudbina je u Hannoveru snašla i Kevina Wimmera čija je posudba plaćena oko 1.5 miliona eura, ali ni njegov ugovor neće biti otkupljen. Wimmer će se tako vratiti u Stoke sa kojim je pod ugovorom do 2022. godine.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi