Neviđena drama u finišu Premiershipa

Ko će biti prvak, a ko će u Ligu prvaka

Neviđena drama u finišu Premiershipa

A. Beganović

Fudbalska prvenstva širom Starog kontinenta ulaze u samu završnicu, a najviše uzbuđenja očekuje nas u Premiershipu.

Naime, do kraja sezone u Premiershipu ostalo je još šest kola, a kako se sada čini, prvak kao i putnici u Ligu prvaka neće biti poznati do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Za titulu se već odavno bore samo dva kluba, Manchester City i Liverpool s tim da Građani u posljednjih šest kola ulaze sa viškom od jednog boda.

No, gledajući raspored može se reći da Redsi imaju nešto lakši posao, a možda će o tituli odlučiti i gradski derbi u kojem će City gostovati kod Uniteda.

Osim ovog duela Građani će do kraja sezone na noge Crystal Palaceu, Burnleyju i Brightonu, dok će na svom terenu snage odmjeriti sa Tottenhamom i Leicesterom.

S druge strane Redsi će do kraja sezone odigrati po tri meča kod kuće i u gostima, a u posljednjih šest kola očekuje ih samo jedan veliki derbi i to 13. aprila kada im na noge stiže Chelsea. Osim sa Plavcima kod kuće će igrati sa Huddersfieldom i Wolverhamptonom, dok će gostovati kod Southamptona, Cardiffa i Newcastlea.

Bitka za Ligu prvaka

Osim za titulu velika bitka vodit će se i za Ligu prvaka. Sigurni su dakle Manchester City i Liverpool, a za još dva mjesta borit će se Tottenham, Arsenal, Chelsea i Manchester United.

Trenutno četvrtoplasirani Arsenal (63 boda) je u najboljoj situaciji s obzirom da do kraja sezone jedini od klubova koji se bore za Ligu prvaka ima odigrati još sedam susreta, no u prilog Topnicima ne ide to što od pomenutih sedam mečeva čak pet igraju na gostujućim terenima gdje ne briljiraju (19 bodova). Wolverhampton, Everton, Watford, Leicester i Burnley se ekipe koje će dočekati Topnike, dok će im u goste stići Newcastle i Crystal Palace.

Trećeplasirani Tottenham (64) do kraja sezone odigrat će četiri domaća i dva gostujuća meča. Kući popularnim Pijetlovima dolaze Brighton, otpisani Huddersfield, West Ham i Everton, dok će na noge Manchester Cityju i Bournemouthu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nekadašnji evropski prvak, Chelsea, u samu završnicu ulazi sa 63 boda ali i poprilično zahtjevnim rasporedom. Plavci će gostovati kod Liverpoola, Manchester Uniteda i Leicestera, dok će kod kuće imati nešto lakši posao s obzirom da igraju protiv West Hama, Burnleyja i Watforda.

Svoju priliku da se "dokopa" mjesta koje vodi u Ligu prvaka tražit će i Manchester United koji u posljednjih šest kola ulazi sa 61 bodom. Odigrat će Crveni vragovi do kraja četiri utakmice na Old Traffordu i to protiv gradskog rivala Cityja, Chelseaja, West Hama i Cardiffa, dok će gostovati Evertonu i Huddersfieldu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamiAm1234
Po meni ----------------------- 1. Manchester city 2. Liverpool 3. Arsenal 4. Manchester United 5. Chelsea(ali će ići u lp jer će osvojiti El) 6. Tottanham
0 5
adis_D11
1.Liverpool 2.City 3.Tottenham 4.Arsenal 5.United 6.Chelsea
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi