Japanci poput Katalonaca protiv Holandije

Prijateljska utakmica u Genku

Japanci poput Katalonaca protiv Holandije

Edmir Škorić

Sjajnu utakmicu odigrali su Holandija i Japan, a na kraju je završeno bez pobjednika - rezultatom 2:2.

Holandija je igrala u nešto izmijenjenom sastavu kojeg je predvodio Arjen Robben, dok je Robin van Persie odmarao u ovom prijateljskom meču sa Japanom, koji je igran u Genku.

Poveli su Holanđani u 12. minuti, a strijelac je bio pomalo zaboravljeni Rafael van der Vaart. U 39. minuti Robben je povisio na 2:0. Krilni nogometaš Bayerna je u svom stilu loptu namjestio na lijevu nogu i onda pogodio suprotnio ugao japanskog gola.

U završnici prvog dijela, nakon sjajen asistencije Honde, Osako smanjuje na 2:1. Honda je pola sata prije kraja postigao lijep pogodak za konačnih 2:2.

Prijateljska utakmica: 
Holandija - Japan 2:2 (Van der Vaart 12, Robben 39/ Osako 44, Honda 60) 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.