Jaranović pojačao bihaćko Jedinstvo

Ponajbolji igrač Prve lige pronašao novi klub

Jaranović pojačao bihaćko Jedinstvo

Ponajbolji igrač Prve lige FBiH Jasmin Jaranović tokom današnjeg dana potpisat će ugovor do kraja sezone sa jesenjim prvakom bihaćkim Jedinstvom. Jaranović je sezonu počeo u Radničkom iz Lukavca, ali je svoju posljednju utakmicu odigrao protiv Podgrmeča.

„Nisam igrao u narednim utakmicama zbog određenih nesporazuma. Dobio sam sporazumni raskid ugovora i odlučio se da karijeru nastavim u Jedinstvu“, kaže Jaranović.

Ponuda za ovog vrsnog ofanzivca nije manjkalo. Zvali su ga, kako kaže, iz Travnika i Gradačca, ali je on odlučio da obuče dres Jedinstva.

„Njima sam dao riječ i želim je ispoštovati. U prošloj sezoni s Radničkim nisam uspio da se domognem Premijer lige BiH, a nadam se da ću titulu u Prvoj ligi osvojiti sa Jedinstvom. Imam velikih motiva i učinit ću sve da dođem u optimalnu formu“, kaže Jaranović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

U karijeri je nosio i dresove Budućnosti iz Banovića i Drine iz Zvornika, te nekoliko klubova u Češkoj i Sloveniji. 

„U Bihaću imam nekoliko dobrih prijatelja, prvenstveno Pirića s kojim sam igrao u Budućnosti i golmana Hamzabegovića kojeg poznajem s okupljanja Amaterske reprezentacije. Svom bivšem klubu želim mnogo sreće u nastavku prvenstva, a u novom klubu želim pokazati šta znam i umijem. Međutim, na debi ću čekati do prvog proljetnog kola, a do tada ću trenirati sa svojim novim saigračima“, kaže za Sportsport.ba Jasmin Jaranović.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.