Jardim: Svi u napad protiv Juventusa
Foto: EPA

Monaco se ne predaje, idu u Torino po preokret

Jardim: Svi u napad protiv Juventusa

D. Rakanović

Trener Monaca Leonardo Jardim izjavio je na konferenciji za novinare uoči revanša polufinala Lige prvaka da je cilj njegove ekipe stići do finala Lige prvaka.

Monaco se nalazi na ivici ispadanja iz Lige prvaka. U prvoj utakmici polufinala Monaco je poražen sa 2:0.

"Juve nas je stavio u vrlo nepovoljnu situaciju na našem terenu. No, ako želimo proći u finale, morat ćemo pokazati mnogo više. Neće biti lako, možemo promijeniti neke stvari, ali opet moramo dati 100 posto", rekao je Jardim.

Svjestan je strateg Monaca da je pred njima paklen zadatak, s obzirom da Buffon nije primio gol u posljednjih šest utakmica Lige prvaka. 

"Ako pogledamo u istoriju Juventusovih fudbalera, Juve je ekipa na vrhunskom nivou razini s vrlo iskusnim igračima, a oni s najmanje iskustva i dalje su iskusniji od naših najiskusnijih, stoga možete samo zamisliti tu razliku", poručio je Jardim. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

On je dodao da će večeras baciti sve karte na napad, jer nemaju šta izgubiti. 

"Moramo krenuti svi u napad, bez da razmišljamo o lošem ishodu. Očito je da su zreliji od nas, ali poraženi smo jer nismo bili prisebni u završnici. Danas želimo nastaviti ovaj san, naš cilj je stići do finala i dat ćemo sve od sebe", rekao je Jardim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti