Jarni otpao, Štimac ponovo postaje selektor?

"Izazov za koji sam spreman"

Jarni otpao, Štimac ponovo postaje selektor?

Nekada sjajni hrvatski fudbaler Igor Štimac, a kasnije i selektor ove zemlje, nalazi se pred zanimljivim trenerskim angažmanom.

Štimac trenerskim vodama pliva već deset godina, kroz karijeru je vodio nekoliko klubova, kao i reprezentaciju Hrvatske, a sada bi se mogao ponovo naći u ulozi selektora. I to - Indije.

Tamošnji mediji pišu kako je 51-godišnji stručnjak ostao među četiri kandidata da postane novi selektor Indije, a protivnici su mu još samo Lee Min-sung, Španac Albert Roca i Šveđanin Hakan Ericson.

Da je voljan postati selektor Štimac je potvrdio i novinarima u Indiji, kazavši, između ostalog, da je to izazov na koji je spreman, a novi krug razgovora i sama odluka očekuju se iduće sedmice. Najozbiljniji kandidat je navodno upravo Štimac.

U širem krugu kandidata je također bio i nekadašnji trener Sarajeva, također proslavljeni hrvatski fudbaler, Robert Jarni, ali on je otpao zajedno sa još 250 trenera iz cijelog svijeta.

Ukoliko Štimac preuzme selekciju Indije, to će mu biti ujedno šesti trenerski posao u karijeri. Pored Hrvatske, vodio je još klubove Zagreb i Zadar, zatim iranski Sepahan, te Al-Shahaniju iz Katara.

Vrijedi podsjetiti da se Štimac također nudio i N/FSBiH kada je Safet Sušić odstupio sa selektorske pozicije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi