Jarović debitovao za Spartak: Neće biti lako u Mostaru

Bh. napadač odnedavno u slovačkom timu

Jarović debitovao za Spartak: Neće biti lako u Mostaru

Mladi bh. napadač Senad Jarović, koji je pozivan i u U-17 reprezentaciju BiH, jučer je upisao prve minute za Spartak iz Trnave.

U trofejni slovački klub Jarović je stigao ovog ljeta, a debi je upisao jučer u meču protiv Zrinjskog, zaigravši u posljednjih desetak minuta susreta.

"Sretan sam što sam dobio priliku da zaigram u dresu kluba kao što je Spartak. Ovo mi je prva utakmica, zahvalan sam treneru što mi je ukazao povjerenje, ali o onome što sam pokazao ne bih želio pretjerano govoriti. Trener je taj koji donosi sud. Najvažnije je u cijeloj priči da je Spartak pobijedio", govori Jarović.

Svjestan je da ništa nije gotovo, te da će odluka o putniku u naredni krug pasti u revanšu.

"Neće biti nimalo lako u revanšu protiv Zrinjskog, radi se o kvalitetnom timu i morat ćemo dati sve od sebe u Mostaru. Iskreno, i veselim se dolasku u Mostar, jer sam jako vezan za BiH. Vjerujem kako će biti odlična atmosfera na stadionu."

Jarović je u Spartak stigao iz Slovenije, gdje je igrao za Domžale...

"U Spartaku sam relativno jako kratko, ali mogu reći da nisam pogriješio što sam došao u ovaj klub. Uslovi su vrhunski, imam sve što je potrebno jednom mladom fudbaleru, tako da vjerujem da ću ovdje napredovati dosta."

Otkrio je i kako je završio u slovačkom klubu.

"Sasvim slučajno. Sportski direktor kluba je tražio nove igrače, spletom okolnosti pogledao je moj CV, video materijal i dopao sam mu se. Na kraju, kako to već ide, kontaktirao je mog menadžera i uslijedila je realizacija cijele priče."

Proces prilagodbe, kaže, ide bez problema.

Potražite više informacija na temu Fortuna liga:

"Imao sam sreću da su u klubu bila trojica-četvorica fudbalera koji poznaju njemački jezik, baš kao i trener. To mi je bila olakšavajuća okolnost, budući da sam i ja odrastao u Njemačkoj. Moram istaći kako su me svi igrači prihvatili na pravi način i stvarno nemam nikakve primjerdbe."

Riječi hvale za Jarovića ima i trener Spartaka Radoslav Latal. Ovaj proslavljeni češki fudbaler je po dolasku Jarovića u klub kazao kako se radi o napadaču sa sjajnom završnicom na kojem će Spartak, ukoliko se stvari budu razvijale željenim tokom, profitirati u budućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi