Zrinjski u Trnavi započinje evropsku avanturu

Bh. prvak stigao po pobjedu

Zrinjski u Trnavi započinje evropsku avanturu

Trostruki uzastopni prvak Bosne i Hercegovine, Zrinjski iz Mostara, danas će započeti svoju evropsku avanturu za sezonu 2018/2019.

Prvi ispit fudbalerima iz Mostara predstavljat će ekipa Spartaka iz Trnave, koja je u prošloj sezoni, prvi put u klupskoj historiji, osvojila naslov prvaka u slovačkoj Fortuna ligi.

Da je bilo malo više sreće, Zrinjski bi danas igrao s nekim neuporedivo lakšim protivnikom jer je Spartak bio jedan od najgorih mogućih rivala koje su Plemići mogli dobiti s obzirom na ulogu nosioca koju su imali u 1. pretkolu. Međutim, bilo je suđeno da Zrinjski dobije ravnopravnog protivnika protiv kojeg su šanse za prolaz 50-50.

"Imamo svoje ideje i način igre. Dobro smo izanalizirali ekipu Spartaka koja je napravila neke promjene u sastavu, otišla su im četiri bitna igrača. Najbitnije je da smo pripremili ekipu na način igre koju koristi Spartak. Ono što mene najviše zanima je igra Zrinjskog i spremni smo da pokažemo da zaslužujemo mjesto u drugom pretkolu Lige prvaka. Došli smo da pobijedimo i da dođemo u Mostar s rezultatom koji nam garantuje drugo pretkolo", rekao je trener Zrinjskog Ante Miše pred današnji meč.

"Pratio sam utakmice Zrinjskog, znamo da imaju određene kvalitete i jako dobre igrače. Isto tako, trudili smo se da nađemo njihove nedostatke i trudit ćemo se da ih u predstojeće dvije utakmice i iskoristimo", kazao je trener Spartaka Radoslav Lata.

Utakmica Spartaka i Zrinjskog igra se danas s početkom u 18 sati na prelijepoj City Areni u Trnavi, a revanš je na rasporedu 18. jula u Mostaru.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pobjednik ovog dvomeča će u 2. prekolu Lige prvaka igrati vjerovatno protiv Legije iz Varšave, dok će gubitnik na megdan Kukesiju ili Valletti u 2. pretkolu Evropske lige.

Spartak je sa kvotom 2.25 blagi favorit u prvom duelu, dok je kvota na pobjedu bh. prvaka i više nego primamljiva.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi