Jašarević: Korona? U Švedskoj se o tome ne priča

Nisu prestajali trenirati

Jašarević: Korona? U Švedskoj se o tome ne priča · Intervju

A. Beganović

Početkom 2018. godine u transferu vrijednom 150.000 eura Irfan Jašarević je iz Krupe prešao u tada redove švedskog prvoligaša Dalkurda.

Transfer je poprilično iznenadio bosanskohercegovačku javnost, pogotovo ako se uzme u obzir da je iz "male" Krupe za poprilično solidnu novčanu sumu otišao "preko grane", a dvije i pol godine kasnije ovaj lijevi bočni i dalje uživa u Švedskoj.

Istima, njegov klub više nije prvoligaš, no Jašarević za SportSport.ba ističe, da i pored stalnih poziva iz Bosne i Hercegovine, ne razmišlja o povratku.

"Iskreno, poziva ima ali stvarno u ovom trenutku ne razmišljam o povratku u BiH. U budućnosti nije nemoguće ali ugovorom sam vezan za Dalkurd i doista se ne želim previše zamarati. Ovdje imam, da tako kažem, i sigurnost. Zadovoljan sam statusom u klubu i ponavljam, u ovom trenutku sam fokusiran samo na narednu sezonu koja počinje za par dana", istakao je Jašarević za SportSport.ba.

Prilikom dolaska njegov klub je bio u društvu najboljih, no nisu uspjeli sačuvati taj status.

"Ovdje se to ne shvata kao neka velika tragedija. Pred nama je nova sezona pa ćemo vidjeti šta će nam donijeti. Ekipa je mlada, meni je dodijeljena uloga vođe tima i uživam u tome", ističe Jašarević.

Ambicije kluba u novoj sezoni su prije svega stabilnost, no kako kaže nekadašnji fudbaler Krupe, Travnika i Viteza, ukoliko se ukaže prilika za povratak u društvo najboljih, neće je ispustiti.

"Čak smo u ovo vrijeme korone poprilično trgovali. Vjerovali ili ne, čak je 15 novih igrača, uglavnom mladih. Ambicije su stabilnost, no vjerujemo da ćemo igrati značajnu ulogu i da ćemo se boriti za sami vrh. Neće biti lako s obzirom da je u timu mnogo novih igrača, no mislim da imamo šta pokazati", govori bh. fudbaler.

Zanimljivo je da Jašarević i njegovi saigrači i pored pandemije korona virusom nisu prestajali sa treninzima.

"Kako smo startali u januaru nismo prestajali trenirati. Vikend bismo imali slobodan i to je to. Radilo se kao u "normalna" vremena. Nije nas korona poremetila", istakao je Jašarević, a na pitanje kakava je zapravo situacija u Švedskoj odgovorio je:

"Ne pratim mnogo ali vjerujte da je ovdje situacija što se tiče inficiranih virusom među najgorim u Evropi. Međutim, dosadilo je ljudima i pričati o tome. Postoje i sada neke zabrane, ljudi se uglavnom pridržavaju, no ponavljam, iz dana u dan se o tome sve manje priča".

Sezona počinje, no i u Švedskoj je bez publike.

"Da, trenutno je odluka da se kreće bez publike i sigurno je da u prva tri kola navijača neće biti. Neke su najave da do kraja godine neće biti dozvoljeno prisustvo navijačima na utakmicama, no moguće je da dođe do promjena", zaključio je Jašarević.

Top Komentari

BobPaisley
...ne prica se na Bosanskom,ali na Svedskom koji ti ne razumijes se prica itekako.
1 6
Denchi
Ne prica se ali su je svi fasovali, svi sto su se vratili odozgo su pozitivni....
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti