Jašarević: Prije treninga se ne rukujemo, sada su zabranjene prijateljske utakmice
Jašarević (s loptom) na današnjem treningu

Za SportSport.ba se javio iz Švedske

Jašarević: Prije treninga se ne rukujemo, sada su zabranjene prijateljske utakmice

S. Mlaćo

U Švedskoj je pandemija koronavirusa stigla u vrijeme kada su se nogometaši vrijedno spremali za novu sezonu koja u toj zemlji starta i završi u istoj godini.

Ipak, nastavili su sa treninzima uz određenu pauzu, a sada je zabranjeno odigravanje prijateljskih utakmica.

Iz Švedske se za SportSport.ba javio nekadašnji član FK Vitez, Krupe i Travnika Irfan Jašarević. Jašarević sa uspjehom nosi dres drugoligaša Dalkurda.

"Od januara smo u pogonu. Liga je trebala počti početkom aprila, ali sada je sve odgođeno do juna, bar za sada. Mi sada treniramo, s tim da imamo dosta slobodnih dana. Prekinuli smo treninge na 12 dana prošli mjesec, a prije dva dana zabranjeno je odigravanje prijateljskih utakmica do daljnjeg", priča Jašarević.

Kako izgledaju treninzi. Sigurno ste dobili posebne instrukcije?

"Dobili smo instrukcije da ne prilazimo jedni drugima, ali to nije lako kada imaš trening i kada se igra fudbal. Znate svi, moraš imati fizički kontakt. Ali eto npr. ne pozdravljamo se rukama prije treninga i slično".

Da li se priča kada bi prvenstvo moglo početi, da li u klubu imaju više informacija?

"Prvu sedmica u junu bismo trebali početi. Ne znam da li će se to promijeniti".

Kako teče život, kako izgledaju ulice?

"Ovdje su ljudi i prije korone držali distancu, pazi se dosta na higijenu. U svlačionici koristimo sredstva za dezinfekciju. Na ulici je život sasvim normalan ", dodao je Jašarević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi