Jasikevičijus na meti Maccabija
Foto: EPA

Ekipa iz Tel Aviva u potrazi za novim trenerom

Jasikevičijus na meti Maccabija

Maccabi iz Tel Aviva nalazi se u nezapamćenoj rezultatskoj krizi.

"Ponos Izraela" poražen je na domaćem terenu od Maccabi Haife (79:63), te je tako upisao peti vezani poraz u domaćem prvenstvu, odnosno sedmi u svim takmičenjima.

Nakon novog neuspjeha, šestostruki šampion Evrope pao je na treće mjesto na tabeli (17-11) i trenutno ima pobjedu manje u odnosu na vodeći Hapoel Eilat.

Podsjetimo, Maccabi je regularni dio takmičenja u Euroligi okončao na 14. mjestu sa svega 10 pobjeda u 30 odigranih susreta.

Ainarsu Bagatskisu odbrojani su dani na klupi Maccabija, a uprava kluba trenutno je u potrazi za novim trenerom. 

Prema pisanju specijalizovanog košarkaškog portala "Eurohoops", najveće šanse daju se Litvancu Šarunasu Jasikevičijusu, koji trenutno predvodi Žalgiris.

Pojedini mediji pišu da je Maccabi ponudio Jasikevičijusu ugovor na 2+1 godinu, te da je Litvanac poručio da će odluku donijeti po završetku tekuće sezone. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi