Jasmin Burić između ostanka u Izraelu i odlaska u neku drugu državu
Gdje li će svoju karijeru nastaviti pouzdani čuvar mreže, koji već 12 godina uspješno brani u inostranstvu

Zeničanin trenutno slobodan igrač

Jasmin Burić između ostanka u Izraelu i odlaska u neku drugu državu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nakon isteka dvogodišnjeg ugovora s Hapoel Haifom, povremeni reprezentativac BiH i čuvar mreže Jasmin Burić trenutno je slobodan igrač.

Ovaj 34-godišnji golman osim zeničkog Čelika gdje je prošao sve reprezentativne kategorije, nastupao je 10 sezona za poljski Lech, te posljednje dvije sezone u izraelskom Hapoelu.

Nakon isteka ugovora u Haifi Zeničanin se vratio kući, te svoju formu održava trenirajući s ekipom gdje je i počeo svoju nogometnu karijeru, odnosno NK Čelik.

Ovaj čuvar mreže imao je ponudu da ostane u Izraelu, ali u drugom klubu, međutim do dogovora još nije došlo, budući da se dvije strane nisu dogovorile oko uslova. Hoće li Burić svoju karijeru nastaviti u Izraelu ili u nekoj drugoj zemlji u Evropi, saznat ćemo u narednom periodu.

Ovaj 34-godišnji čuvar mreže prošao je sve reprezentativne selekcije, a debi u A-selekciji imao je 2008. godine u duelu protiv Azerbejdžana. Iako je već dugo u i oko reprezentacije do sada je upisao samo tri nastupa. Burić je u dosadašnjoj karijeri pored zeničkog Čelika, nastupao 10 godina za Lech iz Poznana, s kojim je osvojio sve što se može osvojiti u Poljskoj dok je posljednje dvije sezone član Hapoela iz Haife, gdje je bio jedini reprezentativac u ovom klubu koji se takmiči u najjačem rangu nogometa u Izraelu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi