Jasmin Burić propušta mečeve protiv Nizozemske i Italije, umjesto njega prijavljen Adi Adilović

Novi problemi za Bajevića

Jasmin Burić propušta mečeve protiv Nizozemske i Italije, umjesto njega prijavljen Adi Adilović

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra u gostima protiv Nizozemske meč petog kola Lige nacija.

Zmajevi su jutros otputovali za Amsterdam gdje nas sutra očekuje utakmica protiv Nizozemske. Prvi meč ovih timova završen je bez golova prošlog mjeseca u Zenici, a jasno je da su Nizozemci sutra apsolutni favoriti.

Dušan Bajević je ostao bez nekoliko važnih igrača pred ovo okupljanje, a problemi su se nastavili i na prijateljskoj utakmici protiv Irana.

Naime, na samom početku utakmice zbog povrede s terena je morao izaći golman Jasmin Burić koji je prije toga imao dvije odlične odbrane.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Burić je odradio dodatne preglede koji su pokazali da se radi o povredi zadnje lože, te je iskusni golman i definitivno otpisan za utakmice protiv Nizozemske i Italije.

Kao treći golman za ove mečeve će biti prijavljen iskusni Adi Adilović jer je poznato da prema UEFA-inim pravilima ekipa mora imati prijavljena tri golmana. Sličnu situaciju vidjeli smo prošlog mjeseca kada je Bajević za meč protiv Poljske prijavio Gorana Brašnića.

Top Komentari

SonPen1946
Ocekujemo kmecanje kmecavaca sa kmecavice !!
4 14
Twista
E vrh oca mi. Debitiva covjek u penziji!
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi