Dva mjeseca nakon povrede u dresu reprezentacije BiH vraća se na gol Hapoela
Burić se povrijedio protiv Irana, a nakon više od dva mjeseca oporavio se od povrede i konkuriše za naredne duele Hapoela iz Haife

Burić se oporavio od povrede

Dva mjeseca nakon povrede u dresu reprezentacije BiH vraća se na gol Hapoela

D. Kurbegović

U Izraelskom nogometnom prvenstvu odigrano je 17. kola, a lider je ekipa Maccabi iz Haife. Ekipa Hapoela iz Haife za koju od ljeta 2019. godine nastupa bh .reprezentativac Jasmin Burić trenutno se nalazi na devetoj poziciji sa 20 bodova na svome kontu.

Sigurno da je jedan od uzroka loših igara ovog kluba jeste što je većinu utakmica zbog povrede propustio naš internacionalac Jasmin Burić, koji je i jedini reprezentativac u ovom klubu. Burić se nakon više od dva mjeseca oporavio od povrede, te je posljednji meč njegovog tima protiv Maccabi Petach Tikva proveo na klupi za rezervne igrače, a već sljedeću utakmicu u ponedjeljak protiv ekipe Bnei Sakhnina trebao bi zauzeti mjesto među stativama gola iz Haife.

Burić se podsjetimo 12.novembra prošle godine na stadionu Koševo, kada je povrijedio zadnju ložu u duelu protiv Irana, kada je na početku utakmice imao nekoliko sjajnih odbrana. Nije to prva povreda koja se desila Buriću na reprezentativnim okupljanjima, okupljanje ranije je imao probleme s koronavirusom, zbog čega mu je propala prilika da upiše novi nastup u reprezentativnom dresu, dok je u novembru 2019. godine dok je selektor bio Robert Prosinečki trebao da stane na gol u duelu protiv Lihtenštajna, ali je iščašio prst šake i nije mogao stati na gol u tom duelu.

Ovaj 33-godišnji Zeničanin prošao je sve reprezentativne selekcije, a debi u A-selekciji imao je 2008. godine u duelu protiv Azerbejdžana. Iako je već dugo u i oko reprezentacije do sada je upisao samo tri nastupa, a očekuje se da ako bude zdrav i standardan u svome klubu, da bude i na spisku novog selektora za duele protiv Finske, Kostarike i Francuske. Burić je u dosadašnjoj karijeri pored zeničkog Čelika nastupao je 10 godina za Lech iz Poznana, dok je posljednje dvije sezone član Hapoela iz Haife.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti