Mađari objavili ime novog kluba Jasmina Mešanovića

Sada već bivši igrač Sarajeva

Mađari objavili ime novog kluba Jasmina Mešanovića

E. Škorić

Bosanskohercegovački napadač Jasmin Mešanović (29) napustio je prije nekoliko dana FK Sarajevo nakon sporazumnog raskida ugovora.

Prvobitno je stigla informacija da seli u Mađarsku, ali nije pisalo u koji klub, da bi sada mađarski NemzetiSport objavio da se radi o Kisvardi. Mešanović je prije sedam godina takođe bio blizu Mađarske, tada je u opticaju bio Ferencvaroš, ali se taj transfer nije uspio realizovati.

Mešanović je prije Sarajeva nekoliko godina igrao u Mariboru, a bio je još član Zrinjskog, Čelika i Slobode u BiH, te Osijeka u Hrvatskoj. Ima jedan nastup za A i 14 nastupa za U21 reprezentaciju BiH.

Prošle je sezone u bordo dresu postigao šest pogodaka uz pet asistencija na 34 utakmice, a ukupno je igrajući u BiH uspio postići 49 golova na 154 meča. U Mariboru je igrao pet mečeva Lige prvaka 2017. godine, te je bio strijelac protiv Spartaka u 1:1 remiju.

Jedini nastup za seniorsku reprezentaciju BiH imao je 2011. godine protiv Poljske.

Što se tiče njegovog novog kluba, Kisvarda je član mađarske najjače lige, a svlačionicu će dijeliti s nekim igračima s našeg govornog područja kao što su Lazar Cirković, Lazar Zilčić i Slobodan Simović iz Srbije te Driton Camaj iz Crne Gore.

Top Komentari

Shaba
Kakvi su talovi ove uprave vrijeme ce pokazat. Samo Mesanovic je imo 30 000 KM platu. Zalosno kad vidis sta se desava. Nek se malo isforsiraju ova djeca (al ne forsiraju ih ovi sto je to neka strategija razvoja, nego sto nemogu nikog zadrzat svojim kvalitetnim poslovanjem). Jedino mi nije jasno sto ne ostavise Dzenu il nekog domaceg trenera kad je vec ovakva situacija, nego doveli lika koji ce uzet velke pare i vec na polusezoni postat bivsi.
4 0
Lafac
Slabo nesto komentarišete,znate visiti na temama kada je tudja muka u pitanju. Ajde karrino Sarbit, javi se mali debbbilcicu s Kobilje Glave.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije