Jasmin Mujkić sa dva pogotka donio Bratstvu tri boda

Gosti do sigurne pobjede na Piroti

Jasmin Mujkić sa dva pogotka donio Bratstvu tri boda

Samir Mlaćo

Nogometaši Novog Travnika i Bratstva iz Gračanice danas su na stadionu Pirota u Travniku odmjerili snage u okviru četvrtog kola Prve lige Federacije, a slavili su gosti sa 2:0 (2:0).

Gosti su poveli u petoj minuti kada Jasmin Mujkić koristi sjajnu asistenciju Mouse Diabanga i matira nemoćnog Palalića. U 20.minuti već je bilo 0:2. Nesporazum domaće odbrane i golmana Palalića koristi Mujkić i postiže svoj drugi pogodak na ovom susretu.

Pet minuta kasnije iskusni Elmir Kuduzović je pokušao iz slobodnog udarca, ali siloviti pokušaj odlazi preko gola Novog Travnika. U 26.minuti treći pogodak za goste spriječila je stativa, a pokušao je Muhamed Omić.

Prvu pravu priliku domaći su imali u 30.minuti,  ali golman Bratstva Namik Mustafić brani.Osam minuta prije kraja susreta solo prodor agilnog Diabanga, ali šutira preko gola i na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 2:0 za Bratstvo. Treba istaći da su gostima u tom dijelu igre poništena i dva pogotka, a oba puta njihovi napadači našli su se u nedozvoljenoj poziciji.

U drugom poluvremenu Novi Travnik je krenuo nešto ofanzivnije, ali teško su izbranici Almira Tolje dolazili u priliku da ugroze gol gostiju. U 75.minuti Samir Silajdžija imao je sjajnu priliku za domaće , ali Mustafić opet brani. Pet minuta prije kraja Ivan Mamuša izlazi pred gol Bratstva ali Mustafić opet sjano brani i spašava svoju mrežu. Pred sami kraj Novotravničani su ostali sa igračem manje, s obzirom da je drugi žuti, odnosno crveni karton dobio rezervista Mahir Mehić. Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao i gosti su slavili zasluženu pobjedu. 

NK Novi Travnik – NK Bratstvo  0:2 (0:2)

Stadion Pirota u Travniku. Gledalaca:100. Glavni sudija: Dragan Stojić (Mostar). Pomoćnici:  Jure Musa (Mostar) i Nikola Bošnjak (Tramošnica). Četvrti sudija: Azem Karić (Zenica). Delegat: Esad Kudelić (Bužim).

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NK Novi Travnik: Palalić, Hafizović, Silajdžija, Jusić, Jaganjac, Šehić, Grebenar, Mamuša, Seferović, Jurčević, Tabaković. Trener: Almir Tolja.

NK Bratstvo: Mustafić, Kuduzović, Salkić, Omić, Šuša, Mujkić, Kadić, Mulahusejnović, Mousa, Ikanović, Puturalić. Trener:  Nusret Muslimović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi