Završen još jedan transfer između Slobode i Tuzla Citjya
22-godišnji desni bek je izdanak Slobodine škole fudbala

Osmić ostaje u Premijer ligi

Završen još jedan transfer između Slobode i Tuzla Citjya

A. Čaušević

Transferi između gradskih rivala su prava rijetkost u svijetu fudbala, a izuzetak su definitivno tuzlanski klubovi Tuzla City i Sloboda. 

Otkako se Tuzla City pojavio na sceni veliki broj igrača koji su igrali za Slobodu su u međuvremenu bili ili su i dalje članovi Tuzla Citjyja.

Izuzetak nisu ni treneri pa je tako povratnik na klupu Slobode Zlatan Nalić svojevremeno bio trener Tuzla Cityja. 

Novi posao između dva tuzlanska rivala završen je danas kada je 22-godišnji Jasmin Osmić predstavljen kao novi igrač Tuzla Cityja.

Osmić je potpisao trogodišnji ugovor

"Sretan sam zbog dolaska u Tuzla City, radujem se novim izazovima. Nadam se da ću pomoći u ostvarivanju što boljih rezultata", kazao je Osmić.

Inače, 22-godišnji desni bek je izdanak Slobodine škole fudbala. Iako je još uvijek relativno mlad može se reći i da ima određenog iskustva.

Osmić je do sada skupio 82 nastupa u Premijer ligi te će i u tekućoj sezoni igrati elitni rang bh. fudbala pošto je Sloboda minule takmičarske godione ispala i sada nastupa u Prvoj ligi FBiH.

Tuzla City je novu sezonu Premijer lige otvorio sasvim korektno pošto je u gostima pobijeđen GOŠK, dok je upisan poraz od Širokog Brijega. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U ponedjeljak, 21. augusta na Tušnju će u premijernom meču ove sezone na domaćem terenu izabranici Milenka Bošnjakovića dočekati Sarajevo. 

Preostaje da se vidi da li će Osmićeva papirologija biti završena na vrijeme te da li će ovaj fudbaler imati pravo nastupa protiv Bordo kluba.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

"dijete" Slobode, Bravo za izbor pravog kluba a to je Tuzla City.
2 1
LedeniTuzla
"dijete" Slobode, MRŠ
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi