Bio u zagrebačkom Dinamu, igrao za Sarajevo i Čelik, a sada potpisao za Slobodu

Stigao iz TOŠK-a

Bio u zagrebačkom Dinamu, igrao za Sarajevo i Čelik, a sada potpisao za Slobodu · Zvanično

E. Čaušević

Sloboda je sezonu u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine otvorila pobjedom na svom terenu protiv kakanjskog Rudara sa 3:2. No, jasno je da ekipi iz Tuzle još uvijek trebaju pojačanja na pojedinim pozicijama, a danas je Slobodu zvanično pojačao i Sanjin Lelić.

Sloboda i Rudar odigrali su sjajnu utakmicu u subotu na Tušnju, a domaći tim je nakon preokreta uspio da dođe do tri boda.

Jasno je da je glavni cilj tuzlanskog kluba ekspresan povratak u Premijer ligu, a čelnici kluba pokušavaju do kraja prelaznog roka da dovedu još nekoliko pojačanja na pozicijama kojima je to potrebno.

Sloboda je danas predstavila novo pojačanje, a kako je nedavno najavio SportSport.ba, za ovaj klub potpisao je Sanjin Lelić.

Lelić je dobro poznato ime u bh. fudbalu s iskustvom igranja u Premijer ligi jer smo ga ranije gledali u dresu Sarajeva i Čelika.

Oglasi

Prethodnu sezonu ovaj 26-godišnji ofanzivac proveo je u TOŠK-u iz Tešnja, a sada je odlučio karijeru nastaviti u Slobodi s kojom je zvanično potpisao ugovor i trebao bi biti veliko pojačanje u nastavku sezone.

"Svima nam je vidljivo da je Sloboda velik klub i da ne pripada ovom rangu takmičenja. Svi koji smo ovdje okupljeni, došli smo s ciljem da ostvarimo plasman u Premijer ligu. Želim da igram, želim da se borimo i što više pobjeda našim navijačima da donesemo. Narednu utakmicu igramo protiv Jedinstva iz Bihaća. Nadam se punim tribinama", rekao je Lelić nakon potpisa ugovora.

U prošloj sezoni Lelić je za TOŠK odigrao 19 utakmica i uspio je zabiti dva gola, te upisati još tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ponikao je u njemačkom TSV 1860, a kao omladinac nastupao je još za IIngolstadt i zagrebački Dinamo.

Iz Dinama je stigao u Olimpik iz kojeg je početkom 2017. godine došao u Sarajevo. Igrao je još za Čelik, KSV Roeselare, Rudar Velenje i Bardejov.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti