Od Mbappea se ovako nešto moglo očekivati, ali od Girouda nikad: Ovog momka su ostavili poniženog
Francuski fudbaleri su pokazali izuzetnu bahatost prema protivnicima kojima je bilo veliko zadovoljstvo igrati protiv velikana svjetskog fudbala (Foto: EPA)

Jason Cummings ispričao priču

Od Mbappea se ovako nešto moglo očekivati, ali od Girouda nikad: Ovog momka su ostavili poniženog

Midhat Šljivak

Reprezentativac Australije Jason Cummings (27) ispričao je nevjerovatnu priču o tome kako su Kylian Mbappe i Olivier Giroud odbili razmjenu dresa s njim te su ga obojica ostavili razočaranog na terenu. Posebno ga je razočarao Olivier Giroud koji je glumio da ne razumije engleski jezik.

Australija je uspjela proći grupnu fazu takmičenja u grupi s Francuskom, Danskom i Tunisom, a upravo su ih Trikolori jedini potpuno nadigrali pobjedom od 4:1.

Ipak, s pobjedama protiv Tunisa i Danske Australci su otišli u nokaut fazu, gdje međutim nisu mogli proći novog prvaka svijeta Argentinu, iako su imali šansu da meč odvedu u produžetak.

Australski fudbaleri tako će po dobrom pamtiti Mundijal u Kataru. Napadač Jason Cummings sretan je što je bio dio tima, ali žali zbog činjenice da je ostao bez uspomena i dresova velikih zvijezda iz Francuske.

On je pokušao doći do dresa Kyliana Mbappea. Napadač PSG-a ga je prevario i slagao mu je za razmjenu, ali bahatost Oliviera Girouda posebna je priča. Cummngs je sve ispričao.

Oglasi

"Nakon utakmice s Francuskom pokušao sam dobiti dres od Mbappea - Giroud mi nije bio u planu jer sam ciljao glavnu facu. Rekao mi je da će me sačekati u svlačionici da zamijenimo dres", rekao je Cummings i nastavlja:

"Otišao sam u svlačionicu i dao dres ekonomu. Deset minuta kasnije vratio se s mojim dresom u rukama i rekao je da Mbappe ne želi zamijeniti dres".

Potom se reprezentativac Australije okrenuo Giroudu. Napadač Milana našao je nevjerovatan način da izbjegne zamjenu dresa.

"Na povratku u našu svlačionicu vidio sam Girouda. Prišao sam mu i lijepo zamolio: 'Molim te, mogu li dobiti dres? Veliki sam fan, želio bih dres'".

"On je samo prošao pored mene. Pravio se da ne razumije engleski jezik. Zamislite to, a igrao je 10 godina u Premier ligi. Samo je hladnokrvno prošao pored mene", istakao je australijski napadač.

Oglasi

Cummings je u dresu nacionalnog tima odigrao dvije utakmice i postigao je jedan pogodak, a treba istaći da je ranije igrao za nacionalni tim Škotske, gdje je i rođen.

Kylian Mbappe je potpuno uništen nakon poraza u finalu

Kylian Mbappe veoma je razočaran porazom u finalu Svjetskog prvenstva od Argentine, a nevjerovatnom francuskom napadaču nije pomogla činjenica da je postigao hat-trick za svoj nacionalni tim. Emocija nakon poraza nema i napadač PSG-a je potpuno uništen.

Kylian Mbappe tri puta je zatresao mrežu Argentine u finalu Svjetskog prvenstva. Međutim, to Francuzima nije bilo dovoljno jer su Gaučosi na kraju podigli trofej prvaka svijeta.

Napadač PSG-a veoma je razočaran takvim ishodom. Poraz mu je teško pao i on se nakon finala uopšte ne smije.

Djelovao je Mbappe poprilično pogubljeno na dočeku nacionalnog tima. Pokušao je Antoine Griezmann da mu izmami osmijeh, ali u tome nije uspio.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kylian Mbappe je za reprezentaciju Fracnuske odigrao 66 utakmica i postigao je 36 golova.

Top Komentari

user1647189634
Pa ne bi ti ni ja dao dres da si tražio prije od nekog mog saigrača...
0 2
StarMoVe
Prepotentni Francuzi!
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi