Heroj nacije i najbolji strijelac neće u Katar, doveo je prostitutke u avion da "počasti" saigrače

Zvučno ime propušta Mundijal

Heroj nacije i najbolji strijelac neće u Katar, doveo je prostitutke u avion da "počasti" saigrače

Admin Čaušević

Grijesi iz prošlosti učinili su da jedan od poznatijih fudbalera današnjice propusti Svjetsko prvenstvo u Kataru. Iako je heroj nacije i najbolji strijelac svoje reprezetnacije ikada za njega neće biti mjesta u Kataru.

Desetak dana prije Mundijala u Rusiji 2018. dogodio se skandal igrača meksičke reprezentacije koji su bili upleteni u divlje orgije s prostitutkama, a sa tog događaja otkriveno je samo nekoliko detalja, barem do sada.

Mnoge stvari koje su tada bile izrečene nisu bile istinite i samo jedan igrač se više nije vratio u reprezentaciju otkako je selektor postao Gerardo Tata Martino.

Taj igrač je Javier Chicharito Hernandez, ali niko nije želio javno otkriti razlog zašto se nije vratio u reprezentaciju, bila je to najveća čuvana tajna u novijoj historiji meksičke selekcije.

Mnogi novinari odlučili su javno prešutjeti što se zapravo dogodilo iz straha da će ih FS Meksika odbiti zbog razgovora o skandalu. Ali jedan novinar kojeg se ne može kupiti i koji nije imao ništa protiv ispričati priču je niko drugi nego veteran i doajen meksičkog novinarstvaJose Ramon Fernandez.

Oglasi

Fernandez je otkrio cijelu istinu zašto 'Chicharito' neće igrati Svjetsko prvenstvo u Kataru iako je najblji stijelac u historiji Meksika sa ukupno 52 postignuta gola.

"Martino nam je doslovno sve priznao. Da je 'Chicharito' angažova dvije prostitutke tokom putovanja u New York iz San Antonio i to mu je bilo to.

Cijela ga je grupa odbacila jer je kompromitirao sve ostale igrače kod njihovih žena. Svi su bili optuženi za orgije, a sve njihove žene su očito bile ljute nakon toga.

@revistaproceso76 #Chicharito #JoséRamónFernández #SelecciónMexicana #Qatar2022 #Tri #TataMartino #Exclusiva #Proceso #RevistaProceso @miseleccionmx ♬ sonido original - Revista Proceso

Postojala je grupa igrača koji su mu se suprotstavili 'Chicharito' nije uspio tražiti i dobiti oproštaj na vrijeme, a Martino je razgovarao s njim i sve je negirao."

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Fernandez je također otkrio da je uposlenik FS Meksika koji je nabavio prostitutke dobio otkaz: "Osoba koja je bila uključena u dogovaranje cijele priče sa prostitutkama koja je radila u FS Meksika dobila je otkaz. Danas radi u FIFA-i."

Inače, Meksikanci su poznati po divljim zabavama sa prostitutkama te je i ranije bilo sličnih slučajeva kao nakon Svjetskog prvenstva 2010. godine kada je u pola reprezentacije bilo suspendovano na nekoliko mjeseci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti