Javier Mascherano napušta Kinu i potpisuje za argentinski klub
Mascherano bi trebao igrati za Estudiantes u 2020. godini

Uskoro mu ističe ugovor sa kineskim klubom

Javier Mascherano napušta Kinu i potpisuje za argentinski klub

S. Pašalić

Javier Mascherano će uskoro napustiti Kinu i vratiti se u Argentinu, gdje je i započeo svoju bogatu karijeru.

On je u januaru 2018. godine prešao iz Barcelone u kineski Hebei China Fortune i u tom periodu odigrao 52 utakmice za ovaj klub.

Ipak, ugovor sa ovim klubom 35-godišnjem Mascheranu ističe krajem ove godine i on sada želi da potpiše za argentinski Estudiantes, prenosi TyC Sports.

Izvještaji govore da bivši igrač Barcelone nema namjeru da ostaje u Kini i želi da potpiše za klub koji vodi također nekadašnji igrač katalonskog kluba, Gabriel Milito.

Mascherano je najveći dio svoje karijere proveo u Barceloni gdje je stigao 2010. godine i tu se zadržao osam godina, te u ovom periodu odigrao 334 utakmice i postigao jedan gol, a osvojio je brojne trofeje sa katalonskim klubom uključujući i dva puta Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi