Javier Mascherano zvanično dobio prvi trenerski posao

Vodi mlade Argentince

Javier Mascherano zvanično dobio prvi trenerski posao

E. Škorić

Bivši igrač Liverpoola i Barcelone, Javier Mascherano, kreće u trenersku avanturu.

Nekadašnji argentinski reprezentativac postao je selektor U-20 reprezentacije Argentine, što je potvrdio i nogometni savez južnoameričke zemlje.

Bit će to prvi trenerski posao za Mascherana, koji je odigrao više od 100 utakmica s reprezentacijom. 37-godišnji Mascherano zamijenit će Fernanda Batistu od početka 2022. godine.

Nakon duge karijere u River Plateu, Corinthiansu, West Hamu, Liverpoolu, Barceloni, Hebeiju i Estudiantesu, Mascherano se povukao u novembru 2020. godine.

Iza njega je izuzetna igračka karijera, a u Argentinskom nogometnom savezu (AFA) vjeruju da će imati dosta uspjeha i sada kao trener, a rad sa mladim igračima nešto je što je i sam Maschernao oduvijek želio.

Nema sumnje da ima šta da prenese na mlađe naraštaje i da će sami ti igrači biti oduševljeni činjenicom da će ih trenirati nekadašnji igrač Liverpoola i Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi