Javier Pastore sve iznenadio izborom novog kluba

Zaboravljeni Argentinac u novom izazovu

Javier Pastore sve iznenadio izborom novog kluba

S. Mlaćo
Argentinac Javier Pastore pronašao je novi klub. Pastore je odlučio da napusti Evropu nakon dugo godina igranja u istoj i sada kreće u nove izazove.

Njegov novi klub je Qatar SC, koji je prošle sezone bio devetu u Kataru. Sada žele napraviti mnogo bolji uspjeh i vjeruju da će Pastore biti dio uspješne priče.

Pastore u Katar stiže iz španskog Elchea, a prethodno je nastupao i za Romu, te Pariz, Palermo, Huracan, Tallers...

Najveći trag ostavio je u redovima Parižana gdje je osvojio čak 19 trofeja. Pet puta je bio prvak Francuske, isto toliko puta osvajao trofej Liga kupa, kao i Super kupa Francuske. U četiri navrata je podizao trofej francuskog Kupa, te zaista može se pohvaliti ovim pomalo nevjerovatnim brojkama.

U Romi se nije snašao i tada je kritikovao atmosferu u klubu, odnosno odnos prema njemu.

Oglasi

"Nisam imao sastanke sa Joseom Mourinhom, žele da me prodaju. Nisu me ni predstavili, ni dozvolili da treniram na način da pokažem treneru može li računati na mene ili ne", rekao tada Pastore.

"Treniram odvojeno sa grupom od 20-ak igrača koje Roma želi prodati ili posuditi. Čekamo kraj prijelaznog roka da vidimo hoće li se desiti nešto konkretno."

Plaćen je bio čak 25 miliona eura, a prvi put je u Italiji zaigrao u dresu Palerma. To mu je donijelo i transfer u PSG u visini od 42.7 miliona eura.

Nakon toga se nije puno naigrao pa je sada na zalasku karijere odlučio da ponovo napravi sjajnu zaradu u zanimljivoj sredini.

Katarani su ga najavili kao veliko pojačanje, no sada je na njemu da to i opravda.

Pastore je u 29 navrata nosio i dres Argentine. Upisao je dva pogotka, te tri puta osvajao Copu Libertadores.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi