Vapaj fudbalera Rome: "Nisam ni pričao s Mourinhom, ne daju ma treniram, tražim izlaz"

Udario temelje današnjeg "dream teama"

Vapaj fudbalera Rome: "Nisam ni pričao s Mourinhom, ne daju ma treniram, tražim izlaz"

A. Čaušević

Nova sezona Serije A počinje za sedmicu, a tokom prijelaznog roka zaokret je napravila Roma koja je napravila dosta izmjena.

Neka od zvučnih i najplaćenijih imena u predstojećoj takmičarskoj godini neće nositi dres Vučice. Alessandro Florenzi traži novi klub, Edin Džeko je pred potpisom za Inter, dok je otpisan i Javier Pastore.

Pastore je u razgovoru za argentinske medije govorio o svojoj teškoj situaciji i načinu na koji ga tretiraju u rimskom klubu. Argentinski veznjak koji je uglavnom povrijeđen se javno požalio na svoj status.

"Nisam imao sastanke sa Joseom Mourinhom, žele da me prodaju. Nisu me ni predstavili, ni dozvolili da treniram na način da pokažem treneru može li računati na mene ili ne", počeo je Pastore.

"Treniram odvojeno sa grupom od 20-ak igrača koje Roma želi prodati ili posuditi. Čekamo kraj prijelaznog roka da vidimo hoće li se desiti nešto konkretno."

Oglasi

Pastore je na Olimpico stigao prije tri godine za 25 miliona eura. Nikada nije isplatio uloženi novac. Sada čak nema ni ponuda za nastavak karijere.

"Nemam ništa konkretno. Teško je promijeniti klub zbog finansijskih problema nastalim Covidom. Iako sam se oporavio od povrede, u klubu mi nisu dali da igram posljednja četiri mjeseca prošle sezone."

"Sve to je zakomplikovalo situaciju da nađem klub jer me niko ne vidi. Tražim nešto da se klub oslobodi moje plate, ali za sada nema ništa konkretno", završio je 32-godišnjak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pastore je u Evropu stigao još prije 12 godina kada je potpisao za Palermo. Odlične igre na Siciliji su mu prije desetak godina donijele transfer karijere kada je potpisao za PSG.

On se nalazio u grupi igrača koji su zapravo udarili temelje za stvaranje današnjeg "dream teama". Parižani su ga Palermu platili čak 42.7 miliona eura. Za Romu je vezan do 2023. godine.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

JuventinoBK
Ma ousi racku
3 5
Mele
Nekada bio veliki talenat, nije ispunio ocekivanja. Steta, jako dobar igrac, povrede ga shebale..
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi