Nedavno se žalio da mu ne daju trenirati, a večeras klub objavio da su raskinuli ugovor

Pastore napustio Romu

Nedavno se žalio da mu ne daju trenirati, a večeras klub objavio da su raskinuli ugovor

E. Čaušević

Javier Pastore je prije tri godine stigao u Romu kao veliko pojačanje iz PSG-a.

Argentinac je prije toga proveo sedam sezona u dresu PSG-a, a Roma ga je platila 25 miliona eura. Ipak, pokazalo se da to nije bio baš najbolji potez rimskog kluba.

Pastore je većinu utakmica propustio zbog povreda, a već odavno nije u konkurenciji za mečeve Vučice.

Ovaj 32-godišnji veznjak se nadao da će se to promijeniti dolaskom Josea Mourinha, ali se to nije desilo. Prije dvije sedmice javno je odlučio da progovori o svemu i priznao je da s Mourinhom uopšte nije ni pričao.

"Nisam imao sastanke sa Joseom Mourinhom, žele da me prodaju. Nisu me ni predstavili, ni dozvolili da treniram na način da pokažem treneru može li računati na mene ili ne", rekao je Pastore nedavno i dodao.

"Treniram odvojeno sa grupom od 20-ak igrača koje Roma želi prodati ili posuditi. Čekamo kraj prijelaznog roka da vidimo hoće li se desiti nešto konkretno".

Oglasi

Njegova patnja u Romi večeras je i definitivno završena jer je rimski klub potvrdio da on više nije fudbaler Vučice.

Roma je objavila na zvaničnoj stranici da su s Pastoreom postigli sporazumni raskid saradnje i da on više nije član ovog kluba. Također, poželjeli su mu sve najbolje u nastavku karijere.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pastore je imao ugovor na još godinu dana, ali će sada kao slobodan igrač moći da nađe novi klub. Argentinac je u dresu Rome za tri sezone odigrao samo 37 mečeva i zabio je četiri gola uz tri asistencije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi