Poniženje ili bolna istina: Tebas bez trunke poštovanja govorio o Ligue 1, PSG-u, Messiju...

Prvi čovjek La Lige

Poniženje ili bolna istina: Tebas bez trunke poštovanja govorio o Ligue 1, PSG-u, Messiju...

Eldar Ganibegović

Nedavno je organizovan forum o golbalnoj slici fudbala, poslovnoj strani fudbala i njegovoj budućnosti. Na njemu je učestvovao prvi čovjek španske La Lige i nije pohvalno govorio o Francuzima, naprotiv.

Lionel Messi je 2021. godine besplatno napustio Barcelonu nakon isteka ugovora i potpisao za francuski PSG.

Bio je to veliki udarac za katalonski tim, ali i na sami špansku Primeru s marketinške strane, s obzirom na to da su izgubili jednog od dva najbolja igrača 21. vijeka.

Nešto ranije ligu je napustio i Cristiano Ronaldo koji je iz Real Madrida otišao put Juventusa, pa su frustracije u Španiji bile očekivane.

Predsjednik La Lige Javier Tebas u mnogim je izjavama ranije za svašta optuživao PSG koji mu je očito trn u oku, a sada se ponovo dotakao Francuza, PSG-a, Messija, a kao negativan primjer uzeo je i Nantes.

Bez imalo poštovanja i bez dlake na jeziku govorio je o francuskoj ligi, a da li je to poniženje ili bolna istina, ocijenite sami.

Oglasi

"Mislim da Lionel Messi nedostaje La Ligi, ali i cijelom fudbalu. Francuska liga je takva kakva jest. Mislim da ga se u PSG-u prati manje nego što ga se pratilo kad je igrao za Barcelonu", rekao je Tebas pa nastavio:

"On nedostaje fudbalu. Nadam se da će biti sjajan na Svjetskom prvenstvu jer će ga tako ljudi opet moći vidjeti. Ne vidim baš da svi navijači gledaju kad PSG igraprotiv Nantesa."

"Nedostaje mi. Ne znam hoće li se vratiti, to zavisi od njega. Ja se nadam da hoće i to u klub u kojem je stasao. Mislim da je bila greška otići iz Barcelone i prekinuti tu vezu", istakao je te ipak kazao kako je La Liga jaka i bez njega i Ronalda:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Što se La Lige tiče, i bez njega i Ronalda mi smo na visokom nivou. Ako pričamo o njihovom povratku, prema mom mišljenju Messi bi se trebao vratiti prije Ronalda."

Podsjetimo, Lionel Messi ugovor s PSG-om ima do kraja ove sezone, a jedna od opcija za nastavak karijere koja se spominje, pored Manchester Cityja i Inter Miamija, svakako je i povratak u Barcelonu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi