Sergio Ramos iznenadio fudbalski svijet izjavom o Lionelu Messiju: "Bolje kao prijatelj, nego..."

Bili su dugo godina veliki rivali

Sergio Ramos iznenadio fudbalski svijet izjavom o Lionelu Messiju: "Bolje kao prijatelj, nego..."

A. Čaušević

PSG se prošle godine pobrinuo da nezamislivo postaje zamislivo. Sergio Ramos i Lionel Messi su postali saigrači nakon što su dugi niz godina vodili žestoke duele u mečevima Barcelone i Real Madrida.

Sergio Ramos je tokom svog boravka u Realu pretprio veliki broj poniženja zbog Messija, a Argentinac ga je svojim magijama znao izluđivati na terenu.

Isto tako i Messi je upamtio Španca koji je znao biti jako prgav u duelima pa je vrlo često dobijao žute kartone pa čak i isključenja zbog čarobanjaka iz Rosarija.

Generalni dojam je da se ova dvojica fudbalera uopšte ne vole, međutim otkako se postali saigrači u PSG-u sve se promijenilo.

Sergio Ramos i Messi su sklopili dobar odnos, ali niko nije očekivao da bude do tog nivao da Španac Argentinca proglasi najboljim igračem na svijetu.

Upravo to je uradio iskusni štoper u najavi utakmice Lige prvaka između Juventusa i PSG-a koja će se u srijedu igrati u Torinu.

"Messija je bolje imati za prijatelja, jer je kao neprijatelj užasan klijen... Leo je fantastičan, svi smo mi profesionalci", kazao je Ramos te nastavio:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Godine prolaze, a on ne prestaje da igra vrhunski, on je najbolji na svijetu i privilegija je biti s njim u timu. Vidim da je skoncentrisan uoči Svjetskog prvenstva, to mu je šansa karijere za titulu."

Ramos je istakao da mu je drago da je ponovo u reprezentaciji Španije te da ima san osvojiti Svjetsko prvenstvo, ali da će na kraju konačnu odluku donijeti Luis Enrique.

Top Komentari

user1647539682
Koliko si ga puta polomio ja ti ne bih halalio nikad?
3 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi