Neobjavljena i bolna Messijeva ispovijest o najtežem porazu u karijeri: "Godinu dana nisam zaspao"

Otkrio njegov prvi agent

Neobjavljena i bolna Messijeva ispovijest o najtežem porazu u karijeri: "Godinu dana nisam zaspao"

Edmir Škorić

Argentinski kapiten Lionel Messi otkrio je svom najužem krugu 2015. godine da "godinu dana nije spavao" nakon poraza od Njemačke u finalu Svjetskog prvenstva.

Fabian Soldini sigurno je onaj koji je najviše poznavao Lionela Messija tokom njegova djetinjstva i mladosti. Bio je njegov prvi predstavnik, ali osim što je bio jedan od odgovornih za njegovo premještanje u Barcelonu, također je djelovao kao ujak ili drugi otac.

Jorge je cijelo vrijeme pratio Lea, ali ovom agentu koji ga je otkrio u argentinskom klubu Newell's Old Boys sadašnji kapiten argentinske reprezentacije povjerio je sve. Čak i one stvari koje se ne osuđuje reći ni rođenom ocu.

Messi je 2015. godine pozvao Soldinija u svoj dom u Kataloniji, kako bi mu otvorio dušu i rekao ono što ga muči, a mučio ga je bolan poraz od Njemačke u finalu Mundijala u Brazilu 2014. godine.

“Kad sam bio u njegovoj kući, nakon 10 godina što ga nisam vidio, rekao mi je 'Fabi, prošla je godina otkako sam se noću budio razmišljajući o finalu protiv Njemačke. Ne mogu spavati'", ispričao je Messijev prvi menadžer.

Messi će Argentinu u Kataru ovog mjeseca predvoditi na Svjetskom prvenstvu, a to će biti njegovo rekordno peto svjetsko prvenstvo. Jedno više ima od sunarodnjaka Diega Aramda Maradone i Javiera Mascherana.

Oglasi

Imao je tada Messi savršenu sezonu s Barcelonom, osvojio je Ligu, Kup Kralja, Ligu prvak, ma sve živo s Barcelonom, ali poraz od Njemačke na Maracani je ostavio velikog traga.

"To je njegova ljubav. Ni Newell's, ni Barcelona, ni PSG. Argentina je njegova ljubav. On voli reprezentaciju i njega jako pogađaju loše stvari koje se dogode njoj", tvrdi Soldini.

"Messija često kritikuju, a on dođe bolestan, povrijeđen, on se bori kao lav za ove boje. A ljudi onda pričaju da nije kao u klubu. To ga boli i vrijeđa. Svi bismo trebali znati da Messi živi za Argentinu i da će dati sve od sebe da joj donese trofej u Kataru. Neće biti lako, ali nismo bez šanse", zaključio je.

Prvi trofej s Argentinom osvojio je 10. jula 2021. godine. Tada su on i saigrači pobijedili Brazil s 1:0 u finalu Copa Amerike.

Messi je s Argentinom izgubio tri finala Copa Amerike, a kada su Gaučosi 2016. godine izgubili od Čilea, Messi je saopćio da napušta nacionalni tim i da više neće igrati za reprezentaciju.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ipak, ubrzo se predomislio, igrao je i Svjetsko prvenstvo 2018. godine, kao i Copa Americu 2019. godine, a prošle godine ipak je uspio osvojiti prvi trofej za reprezentaciju, ne računajući Olimpijske igre.

Također, treba reći i to da je Argentina na ovu titulu čekala 28 godina, a posljednju je osvojila davne 1993. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti