Barcelona zatražila ostavku Javiera Tebasa!

Burno u Španiji

Barcelona zatražila ostavku Javiera Tebasa!

Eldar Ganibegović

U Španiji se tenzije ne smiruju. Zategnuti su odnosi na relaciji Javier Tebas - Barcelona, a katalonski klub sada je otišao korak dalje i zatražio ostavku prvog čovjeka La Lige.

Barcelona se oglasila zvaničnim saopštenjem u kojem je klub "ljut, ogorčen i sit" medijskim pritiskom kojem je u posljednje vrijeme, po mišljenju Katalonaca, nepravedno izložen.

Katalonci su mišljenja da je Tebas odlučio da "sahrani" Barcelonu, zbog čega su tražili ostavku predsednika lige, nakon što ih je optužio da je dao falsifikovane dokaze u dosijeu "Negreira", u kojem se Blaugrana tereti da je kupila sudije u periodu od 2001. do 2018. godine.

Iz Barcelone su se pozvali na članak koji je objavila La Vanguardia u kojem je predsjednik La Lige optužen da je pružio lažne dokaze za inkriminaciju Barcelone.

"U kontekstu ozbiljnosti informacija koje su se u ponedjeljak pojavile u La Vanguardiji, a u kojima je predsjednik La Lige Javier Tebas optužen za iznošenje lažnih dokaza tužiocima za inkriminaciju kluba iz Barcelone, želimo da izrazimo svoj bijes, ogorčenost i da kažemo da nam je dosta.

Iz tog razloga, hitno tražimo od predsjednika La Lige da se javno pojavi kako bi dao objašnjenja, osim poruke koju je objavio Tebas u kojoj je izbjegao ovu temu i prijetio nam.

Oglasi

Barcelona je, kako je rekao predsjednik Laporta, žrtva medijske kampanje zbog događaja koji se nikada nisu dogodili: Barcelona nikada nije kupovala sudije.

Nekoliko novinara je učestvovalo u ovom maltretiranju sa manje-više lošim namjerama, La Liga je raspirila vatru protiv Barcelone, a predsjednik Tebas odlučan da nas osudi pred javnim mnijenjem prije nego što se presude činjenice.

Nije prvi put da predsjednik La Lige koristi medije da inkriminiše Barcelonu, ali nismo ni slutili da bi mogao pokušati da inkriminiše klub lažnim dokazima.

Vijest objavljena danas u La Vanguardiji je toliko ozbiljna da bi trebala upozoriti sve klubove u La Ligi, jer takva praksa ne spada u dužnost predsjednika La Lige.

Samo zbog toga, što je sebi dodijelio funkcije koje mu ne odgovaraju, ali i iz dostojanstva i poštovanja prema predsjedavanju La Ligom, gospodin Tebas treba da podnese ostavku na svoju funkciju.

Oglasi

Međutim, svjesni smo njegove opsesije da okrivljuje Barcelonu i uvijek pokazuje svoju averziju i antipatiju prema našem klubu, razumijemo da će se aktuelni predsjednik La Lige nastaviti tako ponašati i udarati po našem klubu", stoji u saopštenju kluba iz Barcelone.

Ubrzo nakon Barcinog saopštenja, Javier Tebas je reagovao putem društvenih mreža. Predsjednik La Lige tvrdi da su informacije koje je objavila La Vanguardia potpuno lažne i da tužiocima nije dostavio lažne dokaze u vezi sa slučajem "Negreira".

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Vijesti u La Vanguardiji su lažne, a dokaz je u samom tekstu. Dokument nije lažan i nikoga ne optužujemo. Sve je to lažno, to je viktimizacija", napisao je Tebas na Twitteru.

Jasno je da se ova saga još dugo neće završiti, no biti će zanimljivo vidjeti ko je na kraju u pravu i kakve će posljedice snositi onaj ko se ispostavi kao kriv. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Hahahahahahahahhahahaahahahhahahahahaha cergasima Tebas kriv sto kradu, namjestaju i potplacuju sudije. Hahahahahahhahahahahah
4 1
NoSikiriky
E vidiš, to je sad laž ali isti takvi madridski mediji su pisali da je Barcelona potplaćivala sudije, isti, e sad jel treba njima vjerovati a još madridski hej? Neka je, sad treba ****o protjerat do smrti a ne do kraja funkcije, podmetanje dokaza je krivično djelo, usta mu rade ko ventilator a nema ni jednog dokaza da su potplaćivali sudije, navodi neke banke koje su sudjelovale u toj korupciji a te banke prestale raditi 1987. i 1999.godine....Čisti fašista, lažovski, šta pričati o čovjeku koji je javno rekao da navija za Real, u redu, boli me khurac, ali javno da to kaže predsjednik LaLige...Do smrti do smrti!!
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi