Javio se i Piplica: "Boljih od Begovića nemamo, neka se pogleda u ogledalo"

Svoj stav za SportSport.ba iznio i Tomislav Piplica

Javio se i Piplica: "Boljih od Begovića nemamo, neka se pogleda u ogledalo" · Intervju

Kada je Robert Prosinečki želio da saopšti na koje igrače računa u utakmicama protiv Sjeverne Irske i Austrije, stvari su izgledale odlično, posložene, međutim malo ko je očekivao da će upravo ta press konferencija donijeti veliki potres.

Odmah je bilo upečatljivo da na spisku bh. selektora nema Asmira Begovića, pa su zbunjeni novinari tražili od Prosinečkog da obrazloži odluku, a on je rekao kako "ne voli igrače koji biraju utakmicu" aludirajući na to da golman Bournemoutha nije želio putovati u Južnu Koreju.

Nedugo nakon toga oglasio se i Begović sa drugačijom stranom priče. Nastala je prava afera uoči bitnih susreta u Ligi nacija, a cijeli slučaj je prilično iznenadio i bivšeg golmana reprezentacije BiH Tomislava Piplicu koji se za SportSport.ba javio iz Njemačke gdje kao trener radi u Wacker Nordhausenu.

"Teško je biti pametan, iznositi neke stavove, jer i ne znam baš pravu istinu. Sve što znam sam pročitao u medijima. Prosinečki kaže jedno, Begović drugo. Razumijem ih obojicu, međutim nije baš dobro kada se dešavaju ovakve stvari, zato smatram da je najbolje da sjednu kao ljudi, otvoreno porazgovaraju i na kraju riješe to u korist reprezentacije", mišljenja je Piplica.

O Begovićevim kvalitetama uopšte ne treba trošiti riječi. Dokazao ih je nebrojeno puta.

"Asmir je pokazao kakav je golman, o tome ne treba pričati, mi jednostavno nemamo boljih. Uz njega na visokom nivou je jedino Šehić, uz dužno poštovanje prema svim ostalima, a imati dva kvalitetna golmana je vrlo bitno. Ali, selektor je taj koji odlučuje..."

Upitali smo Piplicu i kako bi on postupio da je na Begovićevom mjestu.

"Haha, ja sam te stvari drugačije rješavao. Moje vrijeme je prošlo, nisam na njegovom mjestu i na njemu je da sam odluči. On je pametan momak, treba se pogledati u ogledalo i vidjeti šta hoće i kako hoće. Po meni je najpametnije da se nađe sa Prosinečkim u četiri oka, jer prepucavanje preko medija ne ide nikome u prilog, pogotovo Savezu. Loša se atmosfera pravi."

Kroz razgovor Piplica je skrenuo pažnju i na golmana koji bi u budućnosti mogao da bude 'jedinica' Zmajeva.

"Pratim baš dosta golmana, ali posebno bih izdvojio mladog Avdu Spahića. Prošle sezone je braneći u Regionalligi za Energie Cottbus bio daleko najbolji, a klasu potvrđuje i sada u 3. ligi Njemačke. Pred njim je vrijeme, zasigurno ima veliki kvalitet da napravi nešto veliko."

Piplica danas radi kao trener golmana u četveroligašu Wacker Nordhausenu.

"Tu sam već četvrtu godinu. Nije loše, ne žalim se. Trenutno se takmičimo u četvrtoj ligi, ali radimo maksimalno na tome da se plasiramo u viši rang. Planovi? Ah, teško je nešto predviđati. Vidjet ćemo šta će vrijeme donijeti", riječi su Piplice na kraju razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

BosnaZmaj
Piplica cast je bilo imat ljudinu poput tebe u najdrazem dresu
33 1
Peđa
E moj Robi kome si ti došao da budeš trener, za njih je Meša Baždarević...
12 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi