Selektor objasnio zašto nije pozvao Asmira

Prosinečki: Zašto nisam pozvao Begovića? Neki red se mora znati

Edmir Škorić, foto: A. Berbić

Robert Prosinečki je saopštio danas spisak igrača za mečeve sa Sjevernom Irskom i Austrijom.

Na spisku ponovo nije bilo golmana Bournemoutha Asmira Begovića, pa je selektor prisutnim novinarima obrazložio zašto ga nije pozvao.

"Begović će biti tu, ali sada ga nisam zvao iz dva razloga. U Bugarskoj je imao problema i nije mogao doći, rekao sam OK, ali onda nije putovao ni u Južnu Koreju. Nisam ga pozvao, odluka nije bila lagana jer dobro brani, ali moramo poštovati neki red i hijerarhiju", rekao je Prosinečki, pa je dodao:

"Ja sam razgovarao s Begovićem i opet ću razgovarati. On mi je dao razloge što ga nije bilo i koji su njemu veliki, za mene ti razlozi nisu bili značajni. Ovo je reprezentacija, napravili smo atmosferu i mora se znati red. Svaki igrač treba da se zabrine za svoje mjesto u timu. Niko nije predodređen i mora se znati ponašati".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

O Ligi nacija i očekivanjima, selektor kaže:

"Niko te utakmice neće doživljavati kao prijateljske. Svima nam je bitno ovo takmičenje. Sjevernu Irsku dobro poznajem i nije istina da preskaču igru. Ja ih dobro poznajem, dobra su reprezentacija, dva puta sam s njima igrao kada sam vodio Azerbejdžan. Sve su to igrači iz Engleske, najčešće Championshipa. Austrija s novim selektorom i na čelu s Alabom je također dobra ekipa".

Top Komentari

ramiz10
napokon neko da ima stav. svaka cast robi
92 7
DeroVolk
Ovo ce nam se obiti o' glavu.
14 49

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti