Javnost u Italiji bijesna zbog utakmice Juventusa i Milana: "To nije italijanski meč"

Superkup se igra u Saudijskoj Arabiji

Javnost u Italiji bijesna zbog utakmice Juventusa i Milana: "To nije italijanski meč"

E. Čaušević

Juventus i Milan danas će se u Saudijskoj Arabiji boriti za trofej Superkupa Italije, no javnost na Apeninima nije baš sretna što se ovaj meč igra tako daleko od njihove zemlje.

Već je postala tradicija da se utakmica Superkupa Italije igra van ove zemlje, a ovaj put red je došao na Saudijsku Arabiju jer će se meč odigrati danas u Džedi. Međutim, javnost na Apeninima je daleko od zadovoljstva zbog toga što se utakmica starih rivala neće igrati u Italiji.

Mnogi italijanski mediji danas su za najavu ovog susreta odlučili sa se usaglase s mišljenjem da se ovakve utakmice ne smiju igrati van Italije. Navijači uvijek s nestrpljenjem čekaju okršaje Juventusa i Milana, a sada će samo rijetki imati mogućnost da ovu utakmicu gledaju uživo jer se igra miljama daleko od Torina i Milana.

"Ovaj meč je sve samo ne italijanski. Sramota je da zbog novca ili nečega drugog naši klubovi igraju utakmice van Italije. To nije prijateljski meč već borba za trofej", piše jutros La Gazzetta dello Sport.

Od osnivanja ovog takmičenja 1989. godine utakmcie Superkupa Italije igrale su se deset puta van ove zemlje. Prvi se igrao u Washingtonu 1993. godine, a Sjedinjene Američke Države su bile domaćin i deset godina kasnije u New Jerseyju. Izbor koji je mnoge šokirao desio se 2002. godine kada se meč igrao u Tripoliju u Libiji.

Kina je nakon toga postala standardan domaćin, a mečevi Superkupa igrali su se u Pekingu 2009, 2011. 2012. godine, dok je Shanghai bio domaćin 2015. godine. Pored toga Superkup igrao se u Dohi u kataru 2014. i 2016. godine, dok će danas biti prvi put da će se odigrati u Saudijskoj Arabiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prema kladionicama favorit je jasan!

Što se tiče same utakmice jasno je ko je veliki favorit da dođe do trofeja. Ipak, mnogi su iznenađeni da je kvota tako mala na Juventus, te vjeruju da bi Milan to mogao iskoristiti. Kvota na Milan je nevjerovatno velika i primamljiva, te ne bi bilo čudo ukoliko izabranici Gennara Gattusa naprave iznenađenje.

Kladionica MOZZART nudi dosta izbora što se tiče utakmice Juventusa i Milana, a kvote za ovaj meč možete pogledati OVDJE.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi