Nije ostvario veliku karijeru, ali ima tri uspomene koje vjerovatno niko drugi nema
Foto - EPA

Jay Bothroyd ima tri rijetka dresa

Nije ostvario veliku karijeru, ali ima tri uspomene koje vjerovatno niko drugi nema

M. Šljivak

Ozbiljni ljubitelji fudbala dobro znaju ko je Jay Bothroyd.

Ovaj 40-godišnjak iza sebe ima zanimljivu profesionalnu karijeru koju je završio prošle godine u japanskom Sapporu, a tokom karijere ja igrao za brojne engleske klube te za italijansku Perugiu, tajlandski Muangthong United, japansku Jubilo Iwatu.

Iako nije bio svjetska klasa napadača protivnici su mu na terenu odavali priznanje. Dokaz tome su dresovi koje je ovaj Englez dobijao nakon utakmica uz potpis istinskih legendi.

Tako se Bothroyd pohvalio s tri ikonska dresa koje je 'ulovio' tokom igranja u Perugi od 2003. do 2005. godine. Englez je upio da uzme dresove Ronalda (Inter), Roberta Baggia (Brescia) i Andree Pirla (AC Milan).

Oglasi

Baggio i Pirlo su mu ukrasili dres potpisima, a Bothroyd je opisao kako je izgledao njegov susret s velikim zvijezdama.

"Igrao sam igrice, uvijek sam birao AC Milan, a zatim sam se našao u Italiji i u trećoj utakmici sezone igrali smo protiv njih. Nisam mogao da vjerujem da stojim pored Cafua, Maldinija. Gattusa, Seedorfa. Nezaboravno iskustvo", rekao je Bothroyd.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Igrao je protiv mnogih sjajnih defanzivaca, ali jedan se izdvaja.

"Najbolji protiv kojeg sam igrao je Paolo Maldini. Bez ikakve dileme. Čudesno je čitao igru i organizivao apsolutno sve", istakao je ovaj nekadašnji fudbaler.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti