Jazvić o incidentu: Da, udario sam direktora, ali u samoodbrani

Bivši igrač Želje ispričao svoju verziju priče

Jazvić o incidentu: Da, udario sam direktora, ali u samoodbrani

Ime Filipa Jazvića ostat će dugo upamćeno u rumunskom fudbalu.

Nekadašnji igrač Željezničara u januaru je potpisao za Hermannstadt, no u ovom klubu se nije istaknuo posebno kvalitetnim igrama, nego nesvakidašnjim incidentom o kojem od jutros pišu brojni mediji.

Prva verzija priče glasi kako je Jazvić nokautirao sportskog direktora Razvana Zamfira nakon što mu je saopštio da je otpisan u klubu, no nije dugo trebalo čekati da se oglasi i sam fudbaler, koji tvrdi da se zapravo - branio.

"Čitao sam što je izjavio sportski direktor i jedino što mogu reći je da laže. Pa cijeli problem i je izbio zbog toga što mi je odbio isplatiti zarađeni novac, a sad tvrdi da imam ugovor s klubom, da ću mi biti isplaćeni svi zaostaci i da će se on potruditi naći mi novi klub. Sve je to laž", ispričao je Jazvić za 24sata.hr.

Prema Jazvićevim riječima, problem je nastao još krajem prošle sezone kada je zadobio povredu.

"Odmah nakon toga rekao mi je da mu više ne trebam i da će on na moju poziciju dovesti ''svoje igrače''. Sve mi je bilo jasno, ali računao sam da imam ugovor još godinu dana, i da ću se zaliječiti i oporaviti. No prevario sam se, iako su svi igrači bili uredno plaćeni, meni nisu isplaćivali dogovoreno, pokušavajući i tako napraviti pritisak da odustanem i odem. Ali prevarili su se."

Nastavio je Jazvić priču, u detalje je objasnio šta se zapravo dogodilo.

"Kazao mi je da moram otići, na što sam mu ja odgovorio da ću otići kad mi isplati novac za prošlu sezonu, stanarine, troškove liječenja i naknadu za raskid ugovora. Rekao sam mu: 'Budi čovjek, nemoj bježati od mene, plati što si dužan', na što je on poludio, počeo me psovati, vrijeđati, vikati da ću dobro zapamtiti ko je on, a onda je iznenada zamahnuo šakom prema meni. Instinktivno sam se izmakao, i udario ga", tvrdi Jazvić i dodaje:

"Udario sam ga samo jednom, u samoobrani. Morao sam se braniti, ne mogu dozvoliti da me tuče. Svi u klubu dobro znaju ko je on i kakav je, i svi su stali na moju stranu, svi su me podržali, jer većina ima s njim negativna iskustva."

Ostao je Jazvić i dalje u Rumuniji, mirno čeka rasplet cijelog događaja, koji će, kako je najavio predsjednik Hermannstadta Iuliu Muresan, dobiti epilog na sudu.

Top Komentari

Metropoljac
Udri Jazvo, ne daj na se
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi