Bivši fudbaler Željezničara dobio otkaz, pa nokautirao sportskog direktora

Skandal u Rumuniji

Bivši fudbaler Željezničara dobio otkaz, pa nokautirao sportskog direktora

Bivši fudbaler Željezničara Filip Jazvić našao se u središtu pozornosti rumunske javnosti.

Na Grbavici se ovaj fudbaler nije pretjerano naigrao i zimus je poslije samo šest mjeseci otišao u Rumuniju, u Hermannstadt, ali njegova epizoda ni tamo potrajala.

Kada mu je saopšteno da u rumunskom prvoligašu ne računaju na njega i da može tražiti novi klub, Jazvić je uzeo stvar i svoje ruke i - nokautirao sportskog direktora Razvana Zamfira. Okidač je navodno bilo to što je Jazviću odluka kasno saopštena, u periodu kada je većina klubova dovela što im je trebalo, a zbog svega protiv fudbalera će biti pokrenuta i tužba.

"Još ne mogu vjerovati šta se dogodilo, dugo poznajem Filipa i imali smo vrlo dobar odnos. Šokiran sam, ne mogu nikako da objasnim njegov potez", rekao je sportski direktor Hermannstadta Razvan Zamfir, pa nastavio:

"U svlačionici imamo 30 igrača, a na listi ih možemo imati tek 23 i neki jednostavno moraju otpasti. O novcu nismo pričali, on ima važeći ugovor i dobit će ono što mu pripada. Sada je povrijeđen, rekli smo mu i da ćemo se potruditi kako bismo mu našli novi klub, ali..."

Šokiran Jazvićevim potezom je i predsjednik kluba Iuliu Muresan koji je najavio i tužbu protiv bivšeg fudbalera Željezničara istakvši kako nakon ovoga više nema šta tražiti u Hermannstadtu.

Jazvić je inače rođen u Bugojnu 1990. godine, a pored Željezničara i Hermannstadta kroz svoju karijeru je igrao još za Rudeš, Hrvatski Dragovoljac, Istru, Inter Zaprešić, Cluj, Targu Mures, Craiovu, Hapoel Haifu...

Top Komentari

milivoje
Zato ga je Osim i nabio nogom,doduse manje je govno od onog Curjurica
0 5
SeoRusilac
To Filipe samo udri
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi