Jazvin na probi u Granadi

Jazvin na probi u Granadi

M. Skaka

Reprezentativni centar BiH, Ermin Jazvin u narednim danima trebao bi se priključiti treninzima CB Granada gdje će pokušati da se izbori za ugovor u najkvalitetnijoj ligi Evrope.

Ermin Jazvin će putovati na probu u Granadu, ekipu koja se trenutno nalazi n 14. mjestu španske ACB lige, nakon što se završe sve administrativne obaveze.

Jazvin je u prošloj sezoni nastupao u ruskoj Superligi, u Spartaku iz Vladivostoka gdje je u prosjeku postizao 9,4 poena uz 6 skokova u ukupno 22 meča koja je odigrao. Prije toga, nastupao je u Grčkoj i Njemačkoj, a u našoj zemlji igrao je za sarajevsku Bosnu.

Još jedan Bosanac veže se za upražnjeno mjesto pod košem Granade. Naime, španski mediji kao jednu od mogućih opcija navode i Nedžada Sinanovića koji trenutno nastupa za španskog drugoligaša CB Atapuerca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.