Je li Abramovič Putinov špijun? Sud je sve razriješio

Britanci ga optuživali

Je li Abramovič Putinov špijun? Sud je sve razriješio

Edmir Škorić

Ruski milijarder Roman Abramovič (55) vlasnik je londonskog Chelseaja od 2003. godine, ali se nedavno suočio sa optužbama za špijunažu u Engleskoj.

Rus nema mira, iako se posljednjih godina nije pojavljivao u prvom planu u Chelseaju, ali je britanska publikacija "HarperCollins" optužila Abramoviča da je blizak rođak ruskog predsjednika Vladimira Putina i da špijunira za Rusiju, a sve te informacije objavljene su u knjizi u kojoj su se pojavila sjedočanstva nekoliko ključnih osoba.

No, čini se da je sve razjašnjeno, a čelnici izdanja ispričali su se nakon što su izgubili suđenje u kojem su optuženi za "lažne informacije iznesene u javnost".

U knjizi se također spominje da Putin stoji iza preuzimanja Chelseaja od strane Romana Abramoviča.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Abramovič je Chelsea stavio u drugi plan, posmatra sve iz sjene, a umjesto njega većinu poslova obavlja Marian Granovskay.

Top Komentari

Tjerajte go.no Abramovica nazad za Rusiju.
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi