Je li Mourinho konačno našao igrača za United?
Foto: EPA

Kupuje igrača Napolija

Je li Mourinho konačno našao igrača za United?

M. Šljivak

Manchester United ove sezone igra sa dosta oscilacija. Tim Josea Mourinha imao je dobar početak sezone, ali su potpuno pali u posljednjih nekoliko utakmica.

Posebni ima namjeru da pojača ekipu, posebno njen vezni red, a prvi pik portugalskog stručnjaka je veznjak Napolija Jorginho.

Ovaj 26-godišnji veznjak igra zaista dobro u redovima tima sa San Paula. Mourinho ga vidi kao idealnog igrača za svoj tim i pokušaće da ga dovede u svoje redove.

On bi na Old Traffordu trebao biti zamjena za Michaela Carricka koji će vjerovatno završiti karijeru nakon što je imao lakšu operaciju na srcu i sigurno je da odlazi sa Teatra snova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako do transfera dođe, Jorginho će moći da igra samo u prvenstvu Engleske, jer je u dresu Napolija već igrao u Ligi prvaka. Njegova cijena na tržištu je 28 miliona eura, ali sigurno je da će italijanski tim tražiti mnogo više novca.

Jorginho je ove sezone igrao u 20 utakmica za Napoli, postigao je četiri gola i upisao je tri asistencije.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi