Je li mu to 'nagrada' za dva gola? Ibišević seli na klupu

Dardai najavljuje promjene u ekipi

Je li mu to 'nagrada' za dva gola? Ibišević seli na klupu

Bivši bh. reprezentativac Vedad Ibišević otvorio je novu sezonu Bundeslige na najbolji mogući način, postigavši tri gola u prva četiri kola.

Zahvaljujući tome što je u pobjedi nad Gladbachom postigao dva gola, Ibišević dijeli drugo mjesto liste strijelaca Bundeslige što mu, kontra svakoj logici, ne garantuje mjesto startera na sutrašnjoj utakmici protiv Werdera.

Štaviše, Ibišević će utakmicu najvjerovatnije početi na klupi za rezervne fudbalere jer je trener Paul Dardai već najavio da bi se u startnoj postavi trebao naći Davie Selke, 23-godišnji napadač koji se ove sezone još nije upisivao u strijelce.

"Možda se Seike vrati u prvu postavu već protiv Werdera. Zadovoljan sam njegovim radom, pokazuje da je ponovo spreman za najviše napore", rekao je Dardai, te dodao: "Ako on počne, Ibišević će biti na klupi".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Davie Selke je u julu imao operaciju pluća, a njemačka javnost ga najviše pamti po tome što je sa U-21 selekcijom Elfa osvojio titulu prvaka Evrope.

Meč Werdera i Herthe igra se sutra s početkom u 18:30 sati u okviru 5. kola Bundeslige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi