Ibišević ponovo rešeta, VAR poništio Bičakčiću gol protiv Borussije

Bundesliga, 4. kolo:

Ibišević ponovo rešeta, VAR poništio Bičakčiću gol protiv Borussije

U terminu od 15:30 sati odigrano je pet utakmica u njemačkoj Bundesligi. Posebno je briljirao naš bivši reprezentativac Vedad Ibišević koji je sa Herthom na domaćem terenu savladao Borussiju M'Gladbach rezultatom 4:2.

U susretu odigranom u Berlinu prvi su do prednosti došli gosti, kada je u 29. minuti za 1:0 s bijele tačke pogodio Hazard, no Borussijino slavlje nije potrajalo. Samo dvije minute kasnije Ibišević je glavom na ubačaj Plattenhardta vratio stvari na početak, a u 34. minuti za potpuni preokret Herthe pobrinuo se Lazaro, što je ujedno bio i posljednji gol u prvom dijelu.

Uzbuđenja nije nedostajalo ni u nastavku. U 63. minuti na scenu je ponovo stupio Ibišević koji je povisio na 3:0, ali nedugo nakon toga Borussia stiže do novog pogotka, ovoga puta preko Plea.

Sve dileme oko pobjednika u ovom susretu riješio je Duda u 73. minuti postavivši, ispostavit će se, konačnih 4:2.

U derbiju 4. kola Hoffenheim i Borussia Dortmund su remizirali odigravši 1:1, uz vrlo dobru partiju našeg Ermina Bičakčića koji se nakon povrede vratio u udarnu postavu.

Hoffenheim je zahvaljujući pogotku Joelintona na odmor otišao pri vodstvu od 1:0, a u četvrtoj minuti nastavka Borussijinu mrežu je zatresao i Bičakčić, međutim slavlje mu je uskraćeno nakon pregledavanja snimke (VAR). Mreža se na Rhein-Neckar Areni nije tresla sve do samog finiša utakmice, tačnije do 84. minute, kada je Pulišić pogodio i donio vrijedan bod svojoj ekipi.

Wolfsburg je na domaćem terenu sa 3:1 poražen od Freiburga, Nurnberg je sa 2:0 bio bolji od Hannovera, dok je susret između Augsburga i Werdera završen rezultatom 2:3 u korist tima iz Bremena.

Od 18:30 u Gelsenkirchenu se sastaju Schalke i Bayern.

Bundesliga, 4. kolo:

Augsburg - Werder 2:3
Hertha - Borussia M'Gladbach
Hoffenheim - Borussia Dortmund 1:1
Nurnberg - Hannover 2:0
Wolfsburg - Freiburg 1:3

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Jel’ ovo 107. gol u Bundesligi?
5 0
Seva1956
To Vedo majstore .
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi